Pregled sezone 2019

KGT Papež je leto 2019 začel že s tradicionalno Zimsko ligo k Sv. Primožu; tematsko obarvane sobote so prava popestritev v zimskih mesecih, in ga nadgradil z uspešno organizacijo 24. teka k Sv. Primožu. KGT Papež je bil tudi organizator zaključne prireditve Tekaškega pokala Občine Kamnik.  

Na slovesni podelitvi najboljšim športnikom Občine Kamnik za leto 2018 je bilo kar 5 tekačev KGT Papež (Uršič, Cvet, Trobec, Bečan), Neja Kršinar je bila proglašena za najboljšo športnico Občine Kamnik za leto 2018.

Zelo uspešno pa ste sodelovali tudi na tekmah za Pokal Slovenije v gorskih tekih .

Letos je za Pokal Slovenije v gorskih tekih štelo osem tekem (Vertikal Čaven, Tek k Sv. Primožu, Tek na Ratitovec, Gorski maraton štirih občin, Tek na Grintovec, Kotredež trail, Kronometer Bukovca, Tek na Šmarno goro). Za mlajše kategorije vseh osem in za starejše pet. Kar 11 članov KGT Papež je bilo uvrščenih 1.–3. mesta v končnem seštevku Pokala Slovenije. Zmagovalca Pokala sta: Timotej Bečan med člani in Boža Meža med st. veterankami. 2. mesto so zasedli : Mojca Koligar (članice), Gašper Bregar (člani), Urška Trobec (veteranke) , Miran Cvet (veterani), Nejc Uršič (mladinci). 3. mesto pa je pripadlo Tini Klinar ( članice), Filipu Pavlinu (ml. dečki), Izaku Poljanšku (st. dečki, Dušanu Globočniku (ml. veterani). V deseterici najboljših v različnih kategorijah so še: Ana Čufer, Luka Kovačič, Matjaž Mikoša, Metod Bregar, Rajko Sršen). Na vseh pokalnih tekmah so bili: Tina Klinar, Urša Trobec, Nik Romšak, Aleš Prelovšek, Gašper Bregar, Metod Bregar, Urban Žitnik.

Na teku na Malo goro sta Miran Cvet in Dušan Globočnik dosegla naziv veteranskega državnega prvaka .

Odlično smo organizirali tudi 20. tek na Grintovec, zadnjič v organizaciji KGT Papež. Teklo je 37 tekačev KGT Papež. Kralj in kraljica 19. teka na Grintovec sta bila Luka Kovačič in Mojca Koligar (oba KGT Papež). Ob zaključku tekov na Grintovec smo pripravili razstavo v preddverju, izdali tudi spominski koledar, ki ga je oblikovala Špela Papež, posneli dokumentarni film Kje so meje mogočega ali 20 let tekov na Grintovec,katerega premiera bo danes. Enak naslov pa bo nosil moj prispevek v Kamniškem zborniku.

Mlajši tekači ste bili bolj uspešni v Tekaškem pokalu Občine Kamnik. V skupnem seštevku ste v različnih kategorijah dosegli 7 prvih mest ( Jona Deisinger, Filip Pavlin, Viktorija Dolinšek, Nik Romšak, Izak Poljanšek, Zoja Kranjec, Aleš Prelovšek), drugouvrščeni ste bili Luka Petek, Maša Puškar, Leon Pešovski Bužan, Nejc Uršič, tretje mesto pa je pripadlo Tjaši Uršič, Nejcu Petku in Žanu Puškarju. Slovesna podelitev in razglasitev rezultatov še sledi.

Na slovesni razglasitvi najboljših gorskih tekačev za leto 2019, ki je bilo včeraj v Kamniku, je bilo kar 11 tekačev KGT Papež, za naj gorska tekača sta bila proglašena Mojca Koligar in Timotej Bečan. KGT Papež je bil proglašen za ekipnega državnega prvaka.

Svetovni pokal - Timotej Bečan v končnem seštevku dosegel 6. mesto. Bučne podpore so bili deležni naši tekači na Glosglockner Lauf v Avstriji, kjer jih je pričakal poln avtobus navijačev: prijateljev Grintovca in Stranjska godba.

Na mednarodni tekmi mladih v Italiji je častno zastopal klub Nejc Uršič.

Na Balkanskem prvenstvu je Mojca Koligar postala balkanska prvakinja, ekipno so članice zasedle odlično 2. mesto.

Dosežki na evropskem in svetovnem prvenstvu

EP, Zermat v Švici - Bečan in Koligarjeva sta imela težavo z višino, mladinska reprezentanta sta bila tudi Tine Habjan in Nejc Uršič.

SP Argentina – Vrhunski nastop tekačev KGT Papež. 15. mesto Bečana je peta najboljša članska uvrstitev na klasikah v zadnjih 20 letih, lep ekipni uspeh na 6. mestu sta doprinesla Bregar in Cvet. V ekipi članic na 7. mestu sta bili tudi odlična Ana Čufer z 18. mestom in Mojca Koligar na 24. mestu. V 2/3 najboljših je bil tudi mladinec Nejc Uršič. Luka Kovačič pa se je na 59. mestu odrezal kot maratonec.

SP veteranov v Italiji se je udeležil Bojan Kožuh.

Tekli pa ste tudi v drugih disciplinah in dosegali odlične rezultate: trelih, sky race, tekih po stopnicah in na velikanko, triatlonu, štafetah (3 zmagovalne štafete v Collini), cestnih maratonih.

Na slovesni proglasitvi Naj atlet v Novem mestu je Dušan Papež prejel srebrno priznanje za 25- letno uspešno delo v športu, Neja Kršinar pa Rekordersko značko za rekord v cestnem teku ( 10 km).

Do 1.10. je doseglo kategorizacijo 12 članov, dokončni seznam bo podan v januarju. Državni razred: Neja Kršinar, Jasmina Jelovšek, Gašper Bregar, Domen Potočnik, Katja Kegel Vencelj, Mojca Koligar, Miran Cvet, Timotej Bečan, Jože Marolt, Maja Rigač, Sanja Vebster in mladinski Tine Habjan.

Čestitamo za odlične dosežke, res smo ponosni smo na vas.    

             Mira Papež

Nejc Uršič drugi med mladinci Medium

Izak Poljanšek tretji med starejšimi dečki Medium

Filip Pavlin tretji med ml. dečki Medium

Boža Meža zmagovalka med veterani 60 Medium

Urška Trobec in Miran Cvet drugouvrščena med veterani veterankemi 50 Medium

111