15. gorski tek na Grintovec – Kje so meje mogočega, ali svetovni favoriti gorskega teka zmorejo podreti rekord Jonathana Wyata (1:15:43)?

Najmlajša Lara in Nik likata startne številke 1315. gorski tek na Grintovec – ponovno mednarodna tekma za WMRA Grand Prix, državno prvenstvo za otroške kategorije, tekma za Pokal Slovenije. Obeta se množična udeležba domačih in tujih tekačev iz Evrope in prek luže, ki jih mamijo Grintovške strmine in lepote. Kje so meje mogočega? Je ogrožen rekord Jonathana Wyata (1:15:43) ?

V nedeljo, 28. julija 2013, bo KGT Papež organiziral enega najzahtevnejših in ekstremnih gorskih tekov v Evropi, 15. gorski tek na Grintovec. To je tek presežnikov, tek za kralje višin, za vztrajne, uporne, polne moči in energije, ne gleda na vreme, starost in čas. Teči v osrčje Grintovcev pomeni poseben izziv, nek izjemen čar. Med gorskimi tekači je tek na Grintovec med najbolj priljubljenimi tekmami in tudi med najbolj obiskanimi.

Prizorišče 15 . gorskega teka je Kamniška Bistrica z vsemi naravnimi znamenitostmi pod kuliso Kamniških planin. Tek je 3. tekma za Pokal Slovenije , državno prvenstvo za otroške kategorije in v okrilju svetovne zveze za gorske teke 3. tekma za WMRA Grand Prix. Tek na Grintovec je vsako leto tek presežnikov, zato tudi letos pričakujemo še večje število tekačev z vsega sveta. Vseh 14 kategorij tekmuje po pravilih, veljavnih za Pokal Slovenije in WMRA Grand Prix. Proga bo tradicionalna (po markirani poti) do vrha Grintovca, zelo skrbno trasirana in označena. Glede na zahtevnost in težavnost proge (Grintovec - 2558m, višinska razlika 1957 m, dolžina proge 9,6 km) je proga za otroške kategorije in mladince ( Kokrsko sedlo) krajša.
Start vseh kategorij bo pri Domu v Kamniški Bistrici, kjer bo ob 15. uri slovesna razglasitev rezultatov in podelitev medalj, priznanj in bogatih denarnih in praktičnih nagrad ( nagradni sklad znaša 15.000 €). Rekorderja proge čaka še posebna nagrada. Vsak udeleženec prejme spominsko darilo, ročno izdelano priznanje, bon za prehrano in teče na lastno odgovornost. Limitni čas teka je dve uri in pol. Za varnost bodo poskrbeli alpinisti in gorska reševalna služba z zdravniki. Okrepčevalnice z redarji bodo na sedmih mestih, kjer bodo tudi kontrolne točke. V primeru slabega vremena si organizator pridržuje pravico do skrajšanja proge ali odpovedi.

Vabljeni ljubitelji teka, spremljevalci , navijači v osrčje Grintovcev, kjer se bodo elitni svetovno znani gorski tekači potegovali za naslov kralj in kraljica Grintovca.