sreda, 14 februar 2024 18:58

Letni zbor tekačev KGT Papež

Letni zbor tekačev KGT Papež je potekal v OŠ Stranje pod vodstvom predsednika kluba Dušana Papeža. Pregled odlične sezone so si ogledali preko spletne strani https://kgtpapez.si/index.php/sl/.

Najboljši tekači so prejeli za svoje dosežke lepe nagrade (priloga). Vsak tekač pa je prejel ovratno rutko in nalepko. Papež jim je predstavil koledar tekem v Pokalu Slovenije v gorskih tekih in trail in Tekaškega pokala občine Kamnik za sezon. 2024. Seznanili so se tudi s finančnim poročilom za leto 2023 in smernicami za delo v 2024 ( startnine, članarina, vadnina, kategorizacije, zdravniški pregledi, klubska oprema).

Tekači so pohvalili delovanje kluba, ki zelo skrbi za svoje člane. Dušan Papež jim je zadovoljen in ponosen čestital za minulo delo in zaželel uspešno sezono 2023. Sledilo je druženje.

 

NAGRADE IN PRIZNANJA

 

Za dosežke v lanskem letu prejmejo brezplačno startnino na Pokalnih tekih in za državno prvenstvo ter tekih po dogovoru naslednji člani:

 1. kategorizirani športniki za leto 2023: Kaja Kegl Vencelj, Timotej Bečan, Miran Cvet, Marjan Zupančič, David Vogrin, Nuša Mali, Domen Potočnik (državni razred)

     Klara Močnik (dvakrat mladinski razred + perspektivni razred (velja 2 leti)

 1. zmagovalci Pokala v različnih kategorijah: Miran Cvet, Ivica Žlogar, Boža Meža, Klara Močnik
 2. veterani za dosežke na SP:

Ivica Žlogar + Urša Trobec, Bojan Galin (veteransko SP)

 1. Ivan Urh – organizator teka k sv. Primožu
 1. trenerja mladih- Nejc Uršič in Matic Tevž

 

 1. Izjemni športni dosežki : Terapija pri priznanem bioenergetiku Tomažu Hojniku

Timotej Bečan – Naj gorski tekač 2023

Klara Močnik – perspektivna športnica

Bojan Galin – svetovni prvak v kategoriji M65

KLARA MOČNIK - PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA

Klara je že v svoji prvi sezoni v mladinski konkurenci dosegla odlične rezultate tako na domačih kot tudi na mednarodnih tekmah.

Mednarodni »prvenec« - Balkansko prvenstvo v Črni gori sredi meseca maja – je zmagoslavno odtekla in se okitila z nazivom balkanska prvakinja.

Dva tedna kasneje je na ugledni mednarodni tekmi mlajših mladink »U18 WMRA International cup« v Franciji dokazala, da zmaga na prvenstvu Balkana ni bila slučajna. Dosegla je odlično 9. mesto v konkurenci mladink iz 14 držav; ekipno so bile Slovenke uvrščene na zelo visoko 5. mesto. Še en teden kasneje je na Svetovnem prvenstvu v Innsbrucku dosegla 14. mesto med mladinkami. Visoka uvrstitev z majhnim zaostankom za najhitrejšimi je velik tekmovalni dosežek. Dejstvo, da bo Klara z mladinkami tekmovala še v naslednjih sezonah, pa imeniten obet in obveza za prihodnost. Klara je tudi zmagovalka Pokala Slovenije. Na petih najpomembnejših domačih tekmovanjih je dvakrat zmagala, enkrat bila druga in dvakrat tretja. Je kategorizirana športnica mladinskega in perspektivnega razreda.

TIMOTEJ BEČAN - NAJ GORSKI TEKAČ 2023

Timotej ostaja mož št.1 slovenskega gorskega teka, čeprav v letošnjem letu na domači tekaški sceni ni bil tako nepremagljiv kot v preteklih sezonah.

V letošnji sezoni je ponovno dosegel naziv prvaka Slovenije v teku navkreber na Poreznu. Odlično je tekel tudi na Šmarni gori, kjer se je v ugledni mednarodni konkurenci do zaključne strmine boril za zmago. V skupnem seštevku Pokala Slovenije je bil tretji. Čeprav mu nastop na »vertikalu« na največji tekmi sezone, svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, ni šel po načrtih, je vtis popravil na tekmi gor/dol z zelo dobrim 35. mestom med 128 tekmovalci.

Cikel tekem Svetovnega pokala je letos končal na 29. mestu. Na »Challenge Stellina« v italijanski Susi je s 7.mestom še enkrat dokazal, da se lahko enakovredno kosa z najboljšimi evropskimi gorskimi tekači. V Collini je tudi po njegovi zaslugi slovenska štafeta osvojila 5. mesto.

 

BOJAN GALIN – svetovni prvak v kategoriji M65

 

Bojan je gorski tekač, tekel je v kategoriji starejši veterani. V Pokalu Slo je bil drugi v skupnem seštevku točk. Zmagovalne stopničke je zasedel kot državni prvak in podprvak, na pokalnih tekmah kot drugi in tretji.

Na Svetovnem prvenstvu za veterane na Madeiri je bil v teku navkreber peti. V dolgem trailu (32km) je s časom 3,03:21 zmagal in si nadel prestižni naziv svetovnega veteranskega prvaka v kategoriji M65.

Nagrade

DELOVANJE KLUBA V LETU 2024

 1. Udeležba tekem Pokala Slovenije
 1. Prevoz za mlade tekače – poskrbi klub.
 2. Startnina - letos je sprememba. Prejšnja leta smo povrnili startnine tekačem za pokalne tekme in za boljše uvrstitve na pomembnejših tekmah, kot so SP in EP. Zaradi prevelikih stroškov in manj sredstev si tega ne moremo več privoščiti.

Za leto 2024 klub plača startnino:

 • kategoriziranim športnikom leta 2023: Kaja Kegl Vencelj, Timotej Bečan, Marjan Zupančič, David Vogrin, Nuša Mali, Domen Potočnik (državni razred)

     Klara Močnik (2-krat mladinski razred + perspektivni razred (velja 2 leti)

 • zmagovalcem Pokala v različnih kategorijah: Miran Cvet, Ivica Žlogar, Boža Meža, Klara Močnik
 • tekačem za posebne dosežke:

Ivica Žlogar + Urša Trobec, Bojan Galin (veteransko SP)

Timotej Bečan – Naj gorski tekač 2023

Klara Močnik – perspektivna športnica

 • organizator teka k sv. Primožu – Ivan Urh
 • trenerjema Matic Tevž in Nejc Uršič
 • Registracija / kategorizacija športnika

3) Obvezni zdravniški pregledi za kategorizirane športnike

Zdravniški pregledi za kategorizirane športnike so brezplačni in nujni. Obsega pregled krvi, urina, srca, pljuč, obravnavanje poškodb, obremenitveni test.

Prosim, da dostavite potrdila, ki so del naše dokumentacije. V primeru inšpekcije plačamo visoko kazen, če jih ne opravite.

Preglede lahko opravite:

Ljubljana, Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa - Center za medicino športa Grablovičeva ulica 42

Ga. Vera Oblak   Tel: 01 300 82 93 E-pošta: //Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled./">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zdravstveni dom Celje

Ga. Brigita Fižuleto Tel.: 03 5434 419/ 417 E-pošta: //Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled./">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 1. Izpolnjevanje obrazca POROČILA O SEZONI 2023

Nujno je potrebno izpolniti poročilo o sezoni za leto 2023. Namreč za vsakega aktivnega tekača potrebujemo te podatke za kandidiranje na razpisu za športne dosežke v Občini Kamnik in od tega so odvisna finančna sredstva.

 1. Spletna stran – Ažurno obveščanje o udeležbi na tekmah s fotko, da jih objavimo na spletni strani.
 1. Članarina za vsakega člana kluba je 10 €. Račun še sledi.
 1. Vadba mladih tekačev: Vadnina za vadbo dvakrat tedensko – 10€.

 1. Klubska oprema za tekače: možen nakup dresa, anoraka, trenirke, pajkic; sprejemamo naročila. Podjetje Banem je prenehalo z delom, marca pa začne nova firma, zato kolekcija ostane enaka.

Zapisala Mira Papež.

IMG 5ac2696dd8e202b4be5b3727cfbcc8aa V

IMG f3214921040c5ac7c07765e365d4d7fd V

IMG 03bc59fd52d188ca20da0c14a5c9578e V 1

IMG d678e04727a0e904150e6444562d8eea V

IMG f3214921040c5ac7c07765e365d4d7fd V

IMG d233e2a75f1a1f45fc23c1dfdb1b49e5 V

Zaključek TPOK 2023 je že osmo leto potekal v OŠ Stranje. Za uspešno  izvedbo pokala  so poskrbeli organizatorji  petih tekem, za zaključno prireditev pa KGT Papež.  Dušan Papež  je v imenu organizatorjev pozdravil vse nagrajence in  poudaril pomen pokala. Na vseh tekih teklo 785 tekačev in tekačic iz Slovenije in  tujine. Organizatorji so se najbolj razveselili rekordne udeležbe mladih, teklo je kar 335 mladih, to je 43%.   Največja zahvala organizatorju je, da tek uspe v  zadovoljstvo tekačev in organizatorja  in čim večja udeležba.

»Tekaški pokal Občine Kamnik je s svojim poimenovanjem  častno zastopal ime Kamnika s svojimi odličnimi teki,« je zbrane nagovorila tudi Romana Učakar,  podžupanja Občine Kamnik. 

Po pravilniku  je pokal  obsegal  14  kategorij, določen je bil tudi sistem točkovanja in vrednotenja rezultatov. Organizatorji so sprejeli še dodatni  sklep. Zaradi   odpadlih tekem je bila za mlade nujna udeležba na vsaj dveh tekmah,  za ženske in moške pa na treh. Na tekih je bilo največ mladih tekačev doslej. Po prejšnjem pravilniku mlajši od deset let niso bili upravičeni do pokala. Ker pa je bilo le-teh preko 100, so sklenili, da so dobitniki pokalov tudi učenci in učenke  6-9 let. 

Pokale so iz rok organizatorjev prejeli najboljši trije v vsaki kategoriji. Za  pokale tekačev in organizatorjev  je poskrbel  Zavod za šport in turizem Kamnik.

Prvouvrščeni so bili: Lija Zamljen,  Tim Zamljen, Timotej Bečan, Marko Spruk, Bojan Galin,  Ivica Žlogar (vsi KGT Papež), Svit Bizant, Sara Bilban in Ana Novak (Šmarnogorska naveza), Eva Korošec , Žiga Korošec (TK Trisport –Lelosi), Anže Rifel (AD Kamnik), Mateja Pančur in Rok Pančur. 2. mesto so osvojili: Anja Mali,  Oskar Barlič, Nik Mali, (OŠ Šmartno v Tuhinju), neža Mole (ŠD Tabor Žiri), , David Vogrin, Rajko Sršen, Dragica Cvišić(vsi KGT Papež), Marisa Leban. 3. mesto: Nika Hribovšek (TD Gora sv. Miklavž), Anže Žebaljec Burnik, Ana Vučko (TK Trisport – Lelosi), Marcel Mali (OŠ Šmartno v Tuhinju), Aleš Prelovšek, Tatjana Kožuh (oba KGT Papež) in Marjan Senegačnik (Gibit).

Uvrščeni od 4. do 5. mesta (Tina Slevec, Pia Hribovšek, Patrik Kemperl, Lukas Prosen, Žiga Kovač, Domen Vogrin in Matej Letonje) so prejeli lepe praktične nagrade, za katere je poskrbelo Avtoličarstvo, avtokleparstvo Papež d.o.o. Direktor Dušan Papež je izročil lepe nagrade tekačem, ki so tekli na vseh tekih: Aleš Prelovšek, Lija in Tim Zamljen ( vsi KGT Papež). Oblekli so moderne brezrokavnike z  posebnim napisom. Organizatorji pa so jim podarili  startnino za teke v letu 2024. 

Na odlične organizatorje tekem  je ponosna tudi Občina Kamnik, zato jim je pokale izročila Romana Učakar, podžupanja občine Kamnik.

27. gorski tek k Sv. Primožu  je organiziral KGT Papež. Ivan Urh je duša in motor  uspešne organizacije teka, ki je med najbolj priljubljenimi teki v Sloveniji. Pomeni otvoritev TPOK in Pokala Slovenije v gorskih tekih. Ima posebno težo kot Prvenstvo Slovenije, kjer so razglasili  državne prvake v otroških kategorijah, vseh mladih je bilo 71. Urh je obljubil, da na letošnjem  velikonočnem  teku tekače spet čakajo pirhi in potica.

Lado Kveder in njegova ekipa je izvedla že 33. mekinjski kros, tek z najdaljšo tekaško tradicijo na Kamniškem. Zagotovo je med najbolj odmevnimi med prvomajskimi prazniki, na stalni termin 27. april. Lado je povedal, da datum izhaja še iz časa nekdanje Jugoslavije in da nosi poimenovanje po Miru Petku, velikemu  športnemu zanesenjaku. Mednarodni tek s 186 tekači je bil rekorden pri mladih. Teklo je kar 149 otrok, od tega 63 mlajših od 9 let. Proga je zelo primerna za najmlajše in zato priljubljena. Zaupal nam je še, da je na Kamniški vrh lansko leto dosegel stokrat, vse skupaj pa preko 3500-krat.   

V Pokalu sta bila planirana kar dva nova teka v organizaciji TPD Ultra pod vodstvom Nina Cokana. 2. kraljevski vzpon na Kamniško sedlo je odpadel zaradi poplav. Izvedli pa so 1. trail na Veliko planino. Trail je izredno priljubljena disciplina med gorskimi tekači. Kot nam je zaupal Cokan, je bilo veliko težav pri izvedbi zaradi megle in poplav.

Zvone Kemperl in ŠD Menina so priredil že 2. tek na Bibo planino. Dež in blato ni odvrnilo tekačev ne mladih ne starih, saj je tu doma gostoljubje. Spomnili smo se tudi njegovega jubileja: 50 let tekmovalnega, organizacijskega in prostovoljnega dela v športu. Zvone je mladim položil na srce, naj bodo vztrajni, pošteni, naj ne uporabljajo raznih poživil.

ŠD Šmartno in Matic Hribar so izvedli  20. Miklavžev tek, ki je po nekajletnem premoru doživel velik odmev – tretje mesto na lestvici Naj tekaške prireditve 2023. Je tek z največjo udeležbo v pokalu: teklo je  376 tekačev in tekačic, od tega kar 92 mladih. Zagotovo je gostoljubje in spremstvo Miklavža ter parkeljnov pripomoglo  k množičnosti in prazničnemu vzdušju! Vsa leta je bil gonilna sila tekov Tomo Petek, ki je predal vso odgovornost mlajšemu Maticu Hribarju. Tomo Petek je prejel zahvalo za dolgoletno organizacijo, Matic Hribar pa za izvedbo 20. teka. Le-ta  je povedal, da je množična udeležba sicer razveseljiva, a zaradi varnosti razmišljajo o omejitvi.  

Priznanje sta prejela  tudi Frane in Petra  Kranjec, skrbnika portala Prijavim.se za prijave, točkovanje, fotografije in članke.

Vsak udeleženec je prejel letak s koledarjem  tekov za leto 2024. Otvoritev sezone pomeni velikonočni tek k sv. Primožu, sledi praznični mekinjski kros. TPD Ultra bo organiziral teka za članske in veteranske kategorije, in sicer 2.  kraljevski vzpon na Kamniško sedlo ter 2. trail Velika planina. Sledi Bibin tek in praznični Miklavžev tek.

Prireditev se je zaključila z druženjem, kjer so si izmenjali svoje izkušnje in mnenja.

Foto: Eva Močnik

Mira Papež 

Organizatorji

Najboljši med najboljšimi

Najmlajša in najstarejši udeleženec vseh tekov

Najboljši veterani

Najboljši Učenci 6 9 let

Veteranke

Najboljši člani

Najbojlše učenke od 6 9 let OK

TPOK 2023 pokali

V letu 2022 so organizatorji tekaških tekem sodelovali tudi v Tekaškem pokalu Občine Kamnik ( TPOK ), ki so ga sestavljali štirje teki: 26. gorski tek k Sv. Primožu – Prvenstvo Slovenije v gorskih tekih za otroške kategorije ( KGT Papež - Ivan Urh ), 32. mekinjski kros - Memorial Mira Petka ( ŠKD Mekinje -Lado Kveder), 1. kraljevski vzpon na Kamniško sedlo ( TPD Ultra – Nino Cokan) in 1. tek na Bibo planino ( ŠD Menina - Zvonko Kemperl ). Odpadla sta 15. češnjiški tek - Memorial Zdravka Berlica in 12. Veronikin tek.

Na vseh tekmah je bilo prisotnih skoraj 400 tekačev in tekačic iz cele Slovenije. Najbolj je bil obiskan tradicionalni mekinjski kros (151), kjer je teklo 79 mladih v kategorijah ml. dečki/deklice, dečki/deklice in st. dečki/ deklice. K sv. Primožu je teklo 115 tekačev, od tega 33 mladih. Prvič sta bila uspešno izvedena teka na Bibo planino (50) in kraljevski vzpon na Kamniško sedlo (64). Tekači so tekli v 14 kategorijah. Najmlajši so imeli možnost teči na treh tekmah, odrasli na štirih in doseči maksimalno 140T. Za točkovanje je skrbel portal Prijavim.se.

Priznanja za udeležbo na treh tekem prejmejo: mladinec Aleš Prelovšek- KGT Papež( 106 T ), članica Thuma Polona- Priprave Domžale ( 71 T ), član A David Vogrin- KGT Papež ( 92T ), člana B Sašo Škrbinc- ŠD Šmartno ( 78 T ) in Franci Železnik – ŠD Češnjice ( 66 T ), veteran B Miran Škrbinc – ŠD Šmartno ( 94 T ) in veteranke KGT Papež Urša Trobec ( 120 T ), Ivica Žlogar ( 105 T ) in Tatjana Kožuh ( 94 T ).

Vseh štirih tekov so se udeleži: član B Miha Schafer – TK Šmarnogorska ( 129 T ) in veterana KGT Papež Bojan Galin ( 146 T ) in Rajko Sršen ( 111 T ).

Priznanja bodo podelili 25. marca, na 27. teku k sv. Primožu - prvenstvu Slovenije za otroške kategorije in pokalni tekmi. Čestitamo dobitnikom priznanj. Organizatorji si želimo čim večjo udeležbo na tekmah brez poškodb. Skrbno že načrtujemo izvedbo tekem v bodoče, kjer bomo poskrbeli za nove tekme tako za člane kot otroške kategorije.

Organizatorji tekem TPOK

Zaključek TPOK 2023 je že osmo leto potekal v OŠ Stranje. Za uspešno  izvedbo pokala  so poskrbeli organizatorji  petih tekem, za zaključno prireditev pa KGT Papež.  Dušan Papež  je v imenu organizatorjev pozdravil vse nagrajence in  poudaril pomen pokala. Na vseh tekih teklo 785 tekačev in tekačic iz Slovenije in  tujine. Organizatorji so se najbolj razveselili rekordne udeležbe mladih, teklo je kar 335 mladih, to je 43%.   Največja zahvala organizatorju je, da tek uspe v  zadovoljstvo tekačev in organizatorja  in čim večja udeležba.

»Tekaški pokal Občine Kamnik je s svojim poimenovanjem  častno zastopal ime Kamnika s svojimi odličnimi teki,« je zbrane nagovorila tudi Romana Učakar,  podžupanja Občine Kamnik. 

Po pravilniku  je pokal  obsegal  14  kategorij, določen je bil tudi sistem točkovanja in vrednotenja rezultatov. Organizatorji so sprejeli še dodatni  sklep. Zaradi   odpadlih tekem je bila za mlade nujna udeležba na vsaj dveh tekmah,  za ženske in moške pa na treh. Na tekih je bilo največ mladih tekačev doslej. Po prejšnjem pravilniku mlajši od deset let niso bili upravičeni do pokala. Ker pa je bilo le-teh preko 100, so sklenili, da so dobitniki pokalov tudi učenci in učenke  6-9 let. 

Pokale so iz rok organizatorjev prejeli najboljši trije v vsaki kategoriji. Za  pokale tekačev in organizatorjev  je poskrbel  Zavod za šport in turizem Kamnik.

Prvouvrščeni so bili: Lija Zamljen,  Tim Zamljen, Timotej Bečan, Marko Spruk, Bojan Galin,  Ivica Žlogar (vsi KGT Papež), Svit Bizant, Sara Bilban in Ana Novak (Šmarnogorska naveza), Eva Korošec , Žiga Korošec (TK Trisport –Lelosi), Anže Rifel (AD Kamnik), Mateja Pančur in Rok Pančur. 2. mesto so osvojili: Anja Mali,  Oskar Barlič, Nik Mali, (OŠ Šmartno v Tuhinju), neža Mole (ŠD Tabor Žiri), , David Vogrin, Rajko Sršen, Dragica Cvišić(vsi KGT Papež), Marisa Leban. 3. mesto: Nika Hribovšek (TD Gora sv. Miklavž), Anže Žebaljec Burnik, Ana Vučko (TK Trisport – Lelosi), Marcel Mali (OŠ Šmartno v Tuhinju), Aleš Prelovšek, Tatjana Kožuh (oba KGT Papež) in Marjan Senegačnik (Gibit).

Uvrščeni od 4. do 5. mesta (Tina Slevec, Pia Hribovšek, Patrik Kemperl, Lukas Prosen, Žiga Kovač, Domen Vogrin in Matej Letonje) so prejeli lepe praktične nagrade, za katere je poskrbelo Avtoličarstvo, avtokleparstvo Papež d.o.o. Direktor Dušan Papež je izročil lepe nagrade tekačem, ki so tekli na vseh tekih: Aleš Prelovšek, Lija in Tim Zamljen ( vsi KGT Papež). Oblekli so moderne brezrokavnike z  posebnim napisom. Organizatorji pa so jim podarili  startnino za teke v letu 2024. 

Na odlične organizatorje tekem  je ponosna tudi Občina Kamnik, zato jim je pokale izročila Romana Učakar, podžupanja občine Kamnik.

27. gorski tek k Sv. Primožu  je organiziral KGT Papež. Ivan Urh je duša in motor  uspešne organizacije teka, ki je med najbolj priljubljenimi teki v Sloveniji. Pomeni otvoritev TPOK in Pokala Slovenije v gorskih tekih. Ima posebno težo kot Prvenstvo Slovenije, kjer so razglasili  državne prvake v otroških kategorijah, vseh mladih je bilo 71. Urh je obljubil, da na letošnjem  velikonočnem  teku tekače spet čakajo pirhi in potica.

Lado Kveder in njegova ekipa je izvedla že 33. mekinjski kros, tek z najdaljšo tekaško tradicijo na Kamniškem. Zagotovo je med najbolj odmevnimi med prvomajskimi prazniki, na stalni termin 27. april. Lado je povedal, da datum izhaja še iz časa nekdanje Jugoslavije in da nosi poimenovanje po Miru Petku, velikemu  športnemu zanesenjaku. Mednarodni tek s 186 tekači je bil rekorden pri mladih. Teklo je kar 149 otrok, od tega 63 mlajših od 9 let. Proga je zelo primerna za najmlajše in zato priljubljena. Zaupal nam je še, da je na Kamniški vrh lansko leto dosegel stokrat, vse skupaj pa preko 3500-krat.   

V Pokalu sta bila planirana kar dva nova teka v organizaciji TPD Ultra pod vodstvom Nina Cokana. 2. kraljevski vzpon na Kamniško sedlo je odpadel zaradi poplav. Izvedli pa so 1. trail na Veliko planino. Trail je izredno priljubljena disciplina med gorskimi tekači. Kot nam je zaupal Cokan, je bilo veliko težav pri izvedbi zaradi megle in poplav.

Zvone Kemperl in ŠD Menina so priredil že 2. tek na Bibo planino. Dež in blato ni odvrnilo tekačev ne mladih ne starih, saj je tu doma gostoljubje. Spomnili smo se tudi njegovega jubileja: 50 let tekmovalnega, organizacijskega in prostovoljnega dela v športu. Zvone je mladim položil na srce, naj bodo vztrajni, pošteni, naj ne uporabljajo raznih poživil.

ŠD Šmartno in Matic Hribar so izvedli  20. Miklavžev tek, ki je po nekajletnem premoru doživel velik odmev – tretje mesto na lestvici Naj tekaške prireditve 2023. Je tek z največjo udeležbo v pokalu: teklo je  376 tekačev in tekačic, od tega kar 92 mladih. Zagotovo je gostoljubje in spremstvo Miklavža ter parkeljnov pripomoglo  k množičnosti in prazničnemu vzdušju! Vsa leta je bil gonilna sila tekov Tomo Petek, ki je predal vso odgovornost mlajšemu Maticu Hribarju. Tomo Petek je prejel zahvalo za dolgoletno organizacijo, Matic Hribar pa za izvedbo 20. teka. Le-ta  je povedal, da je množična udeležba sicer razveseljiva, a zaradi varnosti razmišljajo o omejitvi.  

Priznanje sta prejela  tudi Frane in Petra  Kranjec, skrbnika portala Prijavim.se za prijave, točkovanje, fotografije in članke.

Vsak udeleženec je prejel letak s koledarjem  tekov za leto 2024. Otvoritev sezone pomeni velikonočni tek k sv. Primožu, sledi praznični mekinjski kros. TPD Ultra bo organiziral teka za članske in veteranske kategorije, in sicer 2.  kraljevski vzpon na Kamniško sedlo ter 2. trail Velika planina. Sledi Bibin tek in praznični Miklavžev tek.

Prireditev se je zaključila z druženjem, kjer so si izmenjali svoje izkušnje in mnenja.

Foto: Eva Močnik

Mira Papež 

Organizatorji

Najboljši med najboljšimi

Najmlajša in najstarejši udeleženec vseh tekov

Najboljši veterani

Najboljši Učenci 6 9 let

Veteranke

Najboljši člani

Najbojlše učenke od 6 9 let OK

TPOK 2023 pokali

sreda, 31 januar 2024 16:40

Vabilo

Uspešna sezona gorskih tekov 2023 je za nami,

zato te vabim na zaključno srečanje kluba,

ki bo v torek, 6. 2. 2024 , ob 18. uri v OŠ Stranje.

Program:

 1. Analiza in pregled tekaške sezone 2023
 2. Smernice za delo v letu 2024:
 • kategorizacije športnikov in obvezni zdravniški pregledi le-teh,
 • startnine,
 • poročilo o sezoni 2023,
 • klubska oprema tekačev,
 • mladi tekači kluba (vadnine, tekme)
 • darilo za vsakega člana kluba.
 1. Razno

 

POSEBNO OBVESTILO:

 

Obrazec v prilogi nujno potrebujemo za Razpis športa v občini, da lahko kandidiramo za denarna sredstva. Prosim, da ga natančno izpolnite, tudi število udeležencev je nujni podatek. Vsak mora imeti najmanj 6 tekem na sezono.

Sami izberite tiste, ki največ štejejo ( SP, EP, državno prvenstvo, pokal SLO, na koncu tudi tekme lokalnega pomena). Poročila ni potrebno izpolniti mladim tekačem.

Lahko ga posredujete po elektronski pošti ali ga prinesete na zbor.

Predsednik KGT Papež

Dušan Papež

Priloga: Vabilo

Organizatorji tekem tekaškega pokala občine Kamnik (TPOK) 2023 so na sestanku pri Papež pregledali tekme, pravilnik in točkovanje.

V TPOK 2023 je bilo izvedenih pet tekem: 27. gorski tek k Sv. Primožu – Prvenstvo Slovenije v gorskih tekih za otroške kategorije (KGT Papež - Ivan Urh), 33. mekinjski kros - Memorial Mira Petka (ŠKD Mekinje -Lado Kveder), 1. trail Velika planina (TPD Ultra – Nino Cokan), 2. tek na Bibo planino (ŠD Menina - Zvonko Kemperl). Na veliko veselje tekačev in tudi organizatorjev je ŠD Šmartno ponovno izvedel 20. Miklavžev tek.

Tekači v otroških kategorijah, mladinci/mladinke so imeli možnost udeležbe na štirih tekih, ženske in moške kategorije pa na petih.

Za točkovanje za TPOK 2023 velja: za otroške kategorije in mladinci/mladinke je potrebna udeležba na vsaj dveh tekmah, ženske/moške kategorije pa na treh. Na tekih je bilo tudi veliko število tekačev, mlajših od deset let, kot je določal pravilnik, zato so sprejeli sklep, da bodo dobitniki pokalov od 1.-3. mesta tudi tekači/tekačice od 6-9 let pod kategorijo Učenci 6-9 let in Učenke 6-9let.

Več o točkovanju na: Pokalna razvrstitev - Prijavim.se

Za pokale tekačev in organizatorjev bo poskrbel Zavod za šport in turizem Kamnik. Za praktične nagrade tekačev od 4. do 5. mesta in udeležencev vseh tekov poskrbi Avtoličarstvo, avtokleparstvo Papež d.o.o.

Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj in nagrad bo

30.1.2024 ob 18. uri v OŠ Stranje.

Spoštovani tekači in tekačice,

organizatorji tekem, podporniki in ljubitelji teka,

veselimo se slovesnega druženja.

Organizatorji tekem Tekaškega pokala občine Kamnik 2023

Stran 1 od 49