Veterani KGT Papež z medaljami okrog vratu častno zastopali barve rumene majice.
Čestitamo!
 
Mira Papež

Na pobočju Grossglocknerja je potekala tretja tekmo svetovnega pokala v gorskih tekih Valsir Mountain Running World Cup.
Timotej Bečan se je zahtevni trasi ponovno izkazal z odličnim 8. mestom (1,14:42) tik za afriškimi tekači. Ob boku najboljših sta tekla tudi Ivica Žlogar, ki je zasedla 2. mesto v svoji kategoriji, Anton Knavs pa sedmo.

Čestitamo!

Mira Papež

IMG 3ae6b1deb6688b99224920f403010f68 V

IMG 7d3d33527514a59600aee190d3eebf18 V

Takole je zapisal: 
V soboto, 29.6. 2024,  sem se udeležil trail tekme Soča Outdoor Festival v Tolminu na 35 km in dosegel absolutno 4. mesto ter 1.mesto v kategoriji. Sama tekma je bila čudovita, vročino je na koncu popestrila prijetna Tolminka in Soča.
 
Čestitamo!
IMG 20240702 075120

lpago Bike Funtastic – Internazionali D’italia Series je bila četrta letošnja dirka izredno močnega pokala v Italiji. Pri Mednarodni kolesarski zvezi UCI je bila s statusom C1, kar pomeni, da so si tekmovalke in tekmovalci lahko privozili kar lepo število točk. Te sicer ne štejejo več za prihajajoče OI, a so še vedno zelo pomembne tako za posameznika kot državo, za katero nastopa.

 Zadnjo soboto junija je barve Slovenije v Alpago v kategoriji U19w zastopala Maruša Tereza Šerkezi (reprezentanca Slovenije in KD Rajd Ljubljana), ki je v konkurenci 39 tekmovalk iz Italije, Avstrije, Irske, Španije, Češke, Nemčije, Albanije in Nizozemske, po uri, 5 minutah in 49 sekundah dirkanja za 37 sekund prehitela prvo zasledovalko, Italijanko Giado Martinoli (Scott Racing Team), in za skoraj dve minuti tretjeuvrščeno Avstrijko Antonio Grangl (reprezentanca Avstrije). To je bila Marušina prva tekma v gorskem kolesarjenju po daljšem počitku, ki ga je prekinila z nastopom na državnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu, ki ga je gostilo Trebnje predzadnjo junijsko nedeljo in kjer je v silovitem pobegu z mladinkama Meto Tancik (BTC City) in Evo Terpin (KD Rajd) postala državna prvakinja v cestnem kolesarstvu.

 Maruša Tereza je po tekmi v italijanskem Alpago povedala:

Vroče , vročina , poletje ... XC junior class dirka v Alpago, @internazionaliditaliaseries. Moj start danes je bil načrtovan, da spustim in potem lovim in vidim, kje pridem naprej. Igra glave in trening psihe, po daljšem počitku in posvečanju šoli @gimnazija_siska. Ko sem prvi krog čez okrepno cono peljala bolj na repu tekme, se je moj dragi trener zbal in rekel, da pretiravam pa le naj ne. In potem sem počasi stopnjevala do prve pozicije in jo ohranjala. Kljub res vročini, sem se počutila dobro. Posebej pa sem zadovoljna s spusti, kjer sem nadgradila in jih odpeljala dobro.

 Hvala sotekmovalkam za dobro tekmo. Hvala @sloveniacyclingfederation in @kdrajd za podporo.

 Maruša Tereza, si je s tem prislužila novih 90 UCI točk in s tem še bolj utrdila 1. mesto na mednarodni UCI lestvici v disciplini olimpijski kros. V soboto je na tekmi med članicami nastopila in zmagala Tanja Žakelj, ki bo na prihajajočih olimpijskih igrah v Parizu v gorskem kolesarjenju zastopala barve Slovenije. V nedeljo so se zvrstili še nastopi mlajših kategorij, kjer je v kategoriji U15w nastopila in zmagala kamničanka Tajda Šoštarko (KD Calcit), kar ji je lahko dobra popotnica za prihajajoče evropsko prvenstvo mladih na Švedskem in predvsem odločitev, da se udeležuje tekem najvišjega ranga z zdravo in močno konkurenco.

Maruša Tereza je še dodala, da se po zaključku 2. letnika Gimnazije Šiška odpravlja na krajše priprave v italijanski Livigno. Sledi državno prvenstvo v Trbovljah. Misli pa so že usmerjene na svetovno prvenstvo konec avgusta, ki ga letos gosti Andora. Za konec se je zahvalila še vsem navijačem in podpornikom in predvsem svojemu klubu KD Rajd in Kolesarski zvezi Slovenije za podporo. »Misli pa nikakor ne morejo mimo Mire in Dušana Papeža, ki sta me kot športnico predlagala Lions klubu Kamnik za finančno donacijo, kot pomoč na moji športni poti.« je Maruša strnila svoje misli in se Lions klubu Kamnik za podporo iskreno zahvalila.

Matjaž Šerkezi

Maruša

Maruša2 Medium

Maruša3 Medium

četrtek, 27 junij 2024 11:38

Iz KGT Papež

Timotej Bečan tretji na dvojnem vertikalu v Italiji, Klara Močnik 14. na U18 International Mountain Running Cup v Španiji, 
14. mesto Klare Močnik in 7. ekipno mesto mladink  je najboljši  slovenski dosežek na U18 International Mountain Running Cup v Španiji. Mednarodni mladinski pokal WMRA U18 v Španiji je potekal pod okriljem svetovne zveze WMRA. 
Timotej Bečan je bil tretji na dvojnem vertikalu v Italiji. Na ekstremnem gorskem teku K2 Valtellina, je v imenitni konkurenci 205 tekačev iz desetih držav pritekel odlično tretje mesto (1:20:41). Štart je bil v Talamona v bližini Morbegna (285 m), cilj na Monte Pisello (2272 m), razdalja 9 kilometrov z vmesnimi strminami do 45%. 
Kot zanimivost: Najbolj podoben temu teku je bil tek na Grintovec (600 m – 2558 m). V Sloveniji zdaj ni več teka podobnega izziva z višinsko razliko blizu 2000 metrov (2K). Rekorder teka na Grintovec je Jonathan Wyatt. s časom 1:15:47. 
 
Čestitamo!
Mira Papež 
Timotej Bečan tretji na vertikalu
 

V Podbrdu v Baški grapi je potekal tridnevni Trail Running Festival, kjer so se tekači pomerili na različnih trasah. Na GM40 (40km) je Andrej Nastran na zahtevni in lepi razdalji z 3000 višinskih metrov dosegel s časom 5:10:10 absolutno 8.mesto in 1.mesto v kategoriji.

Čestitamo!

Mira Papež

20240615 172106 Medium

Stran 1 od 55