• voščilo 2021

Odlični nastopi tekačev KGT Papež

Tretja izvedba Novomeškega polmaratona (21 km) je prinesla novo državno prvakinjo Nejo Kršinar, ki je dosegla tudi rekord proge s časom 1:16:57.
Če bi tekla na maratonski razdalji in zmagala, bi to pomenilo, da ji je letos uspel cestno-tekaški hat-trick – naslov državne prvakinje na vseh treh cestnih razdaljah, a Kršinarjevi je glavni cilj čimboljši rezultat na maratonu v Valenciji za nastop na Olimpijskih igrah drugo leto v Tokiu.
Mirko Janjatovič je bil absolutno 20. s časom 1.20.13. ter 2. v kategoriji veterani.
Drugo mesto Mojce Koligar in 5. mesto Timoteja Bečana sta odlična slovenska dosežka na mednarodni tekmi Vertikal Nasego v Italiji. Bečan je s časom 37:01 za zmagovalcem zaostal 1:37 minute. Mojca Koligar (44:14) je morala priznati premoč nekdanji svetovni prvakinji in trikratni svetovni podprvakinji Valentini Belotti.
Najlepši in najtežji mali maraton (21 km) je potekal v hribih nad Škofjo Loko. Absolutni zmagovalec med moškimi je bil Miran Cvet s časom 1:43:17, Urban Žitnik je bil deveti. Absolutno druga je bila Tina Klinar (2:09:21), četrta Jasmina Jelovšek, deseta Urša Trobec.
Čestitamo!
Mira Papež

Bečan Timotej Small