Na teku na Grintovec se pričakuje rekordna udeležba najboljših domačih in tujih gorskih tekačev

LOGO124. julija  se obeta velik  praznik bistriške doline, ko bo KGT Papež organiziral že 18. gorski tek na Grintovec. Tek  je 4. tekma v Pokalu Slovenije v gorskih tekih, državno prvenstvo za otroške kategorije in 2. tekma za svetovni pokal. Ekstremni tek na 2558 m visoki Grintovec (višinska razlika 1959m, 9,8km) je večni izziv tako tekačem kot  organizatorju. Tekači (14 kategorij) bodo tekli  na različno dolgih progah. Start vseh bo  na Piknik centru  pri Jurju ob 9. uri, kjer bo ob 15. uri slovesna razglasitev rezultatov. Nujne so predprijave preko spletne strani http://prijavim.se do 22.7.  Štartnina za krajše proge je 5€, za daljšo 20€. Dušan  Papež, organizator in vodja tekmovanja je povedal : » Tudi letos pričakujemo preko 300 tekačev  iz vsega sveta. Udeležbo je potrdil Kenijec Kosgei, kralj Grintovca  leta 2014, lanskoletna kralj in kraljica Klančnikova in Kuhar, grintovški  ekstrem pa zanima tudi letošnjega evropskega  prvaka in podprvaka, Italijana dvojčka Dematteisa. Če se bo vse »poklopilo«, letos pričakujemo novi rekord  te proge. Limit ostaja dve uri in pol prav zaradi varnosti in spoštljivosti do zahtevne proge. Zaradi težavnosti smo skrajšali tudi otroške in mladinsko progo z namenom, da se teka udeleži tudi čimveč mladih. 

Brez nesebične pomoči gorskih  reševalcev, zdravniške službe, gasilcev, redarjev, civilne zaščite, ki skribijo za varnost, grintovškega ekstrema ni mogoče izvesti. Tek na Grintovec je znan ne samo zaradi  izredne težavnosti, ampak tudi zaradi domačnosti in srčnosti številnih izjemnih pomočnikov, ki so tek vzeli za svojega. Zato vsako leto skupaj iščemo rešitve in izboljšave. 

Izjemno zahtevna prireditev zahteva tudi velik finančni vložek za organizacijo od oglaševanja, timing službe, novinarjev, okrepčevalnic, fotografov  itd.,  za kar gre  zahvala sponzorjem in donatorjem. Le-ti  tudi  pripomorejo, da vsak udeleženec prejme priznanje, spominsko darilo, bon za prehrano, najhitrejši trije iz vsake kategorije pa medalje in pokale ter bogate praktične nagrade. Bogate denarne nagrade čakajo tudi prvih 10 moških in 5 žensk absolutno v znesku 3750€.

Zato z veseljem  vabim tekače, pohodnike, navijače  na  izjemen športni dogodek z udeležbo najboljših tekačev sveta.