17. gorski tek k Sv. Primožu uspel v zadovoljstvo tekačev in organizatorja

ZnakKGTV prekrasnem pomladanskem dnevu in odličnem vzdušju je minil 17. gorski tek k Sv. Primožu v organizaciji KGT Papež pod taktirko Ivana Urha. Tek je bil tudi del prireditev ob občinskem prazniku, hkrati pa prva tekma v Tekaškem pokalu Občine Kamnik.
Na dolgi progi ( 3,5 km, višinska razlika 400 m) je teklo 118 tekačev, in sicer 88 moških in 30 žensk v različnih kategorijah (19 tekačev in 8 tekačic KGT Papež). Zmagovalca sta bila Simon Alič (Šri čin moj maraton) s časom 15:51 in Petra Mikloša ( 21:54).
V kategoriji člani je zmagal Peter Lamovec pred Gašperjem Bregarjem, na odličnem 5. mestu mu je sledil domačin Gregor Mlakar, 10. in 11. mesto sta pritekla Klemen Triler in Luka Mihelič, 19. mesto pa Marko Spruk (vsi KGT Papež). Med mladinci sta si od 3. in 4. mesta sledila brata Anže in Aljaž Božič, med mlajšimi veterani je 3. mesto pripadlo Franciju Teražu (6. Izidor Berčič, 8. Bojan Kemperl, 11. Bojan Kožuh, 16. Franci Orehek, 22. Franci Sušnik – vsi KGT Papež). Pri veteranih sta si 1. in 2. mesto pritekla brata Ivan in Lado Urh, oba KGT Papež. Pri dečkih l. 1999 – 2000 so si od 2. do 5. mesta sledili Miha Oražem, Grega Zagorc, Anže Kališnik in Žak Rutar. Med dečki 1997 – 1998 je 2. mesto pripadlo Urošu Čiroviću, tretje pa Matevžu Škrtiču (oba KGT Papež). Zaslužene medalje in praktične nagrade je najboljšim trem moškim podelila Karla Urh, predsednica KS Kamniška Bistrica, deset moških absolutno pa je prejelo tudi denarne nagrade iz rok Marjana Šarca, župana Občine Kamnik .
V ženskih kategorijah je 2. mesto absolutno dosegla Špela Zupan, peta je bila Karmen Orehek (obe KGT Papež). Najboljših pet absolutno je prejelo praktične in denarne nagrade iz rok organizatorja Ivana Urha. V kategoriji deklice 1999-2000 je zmagala Nuša Uranič, med deklicami 1997-1998 pa so prva tri mesta pripadla Karmen Orehek, Luciji Pevec in Sonji Jerin (vse KGT Papež). Suzana Orehek je bila tretja med mladinkami, pri članicah sta bili druga in tretja Špela Zupan in Nina Oražem,

tretja pa ml. veteranka Mira Orehek (vse KGT Papež). V ženskih kategorijah je medalje in praktične nagrade podelil Dušan Papež, predsednik KGT Papež.
Na kratki progi za Pokal Calcita je teklo 64 najmlajših, predvsem člani KGT Papež (33) in tekači OŠ Stranje v okviru projekta SŽS (22) pod mentorskim vodstvom Tinkare Šerkezi.
Najhitrejša je bila Ana Milović (2:01) med deklicami in Klemen Golob z rekordom proge (1:58) med dečki.
Pri deklicah l. 2003 in mlajše je zmagala Ela Uršič pred Tjašo Uršič, sledile so : 4. Izza Škrtič, 6. Eva Šinkovec, 8. Tija Vidovič, 9. Hana Perko, 10. Živa Perko, 18. Lara Potokar, 19. Zala Humar, 21. Maša Oražem, 22. Sara Dobovšek (vse KGT Papež).
Med deklicami l. 2001 – 2002 so si pva tri mesta pritekle Ana Milović, Manca Oražem in Tjaša Čirović, sledile so: od 5. – 7. mesta so si sledile Hana Dobovšek, Katja Vodlan, Ana Šinkovec (vse KGT Papež).
Pri dečkih l. 2003 in mlajši je zmagal Aleš Prelovšek, do 4. mesta so si sledili Miha Podbregar, Martin Močnik, Žan Uršič, šesti je bil Žan Grčar, enajsti pa Nik Potokar (vsi KGT Papež). Med dečki l. 2001 – 2002 je zmagal Klemen Golob, do 6. mesta so si sledili Rok Sušnik, Luka Uranič, Nejc Uršič, Igor Cosić, Matej Šlebir (vsi KGT Papež). Na 8. in 9. mestu sta bila Vid Kališnik in Rok Podbregar.
V tekmi za Pokal Calcita so vsi prejeli medalje in kape, najboljši trije v vsaki kategoriji pa še pokale in praktične nagrade , ki jih je podelil Miran Škrtič, predstavnik Calcita in trener KGT Papež.
Zaključno prireditev je spretno povezoval Metod Močnik, novinar Dnevnika in dober poznavalec gorskih tekov, tudi sam tekač.
Vsem nastopajočim iskreno čestitamo! Lepa hvala pa tudi vsem , ki ste pomagali , da je prireditev uspela v zadovoljstvo tako tekačev kot organizatorja.
Nasvidenje na naslednji tekmi za Tekaški pokal Občine Kamnik – na 24. mekinjskem krosu, ki bo 27. aprila.