Slovesen zaključek Tekaškega pokala Občine Kamnik za leto 2012

V petek, 1. februarja, je v OŠ Stranje potekala slovesna podelitev plaket in priznanj tekačem in tekačicam ter organizatorjem tekem, ki so štele za Tekaški pokal Občine Kamnik za leto 2012.
Voditeljica programa je najprej predstavila Pravilnik tekaškega pokala Občine Kamnik, po katerem so bili uvrščeni tekači v skupnem končnem seštevku. Nosilni organizator Kamniškega tekaškega pokala je Klub gorskih tekačev Papež , zato je o prvem letu delovanja pokala spregovoril predsednik kluba Dušan Papež.
»Misel o izvedbi Tekaškega pokala občine Kamnik se je organizatorjem tekem na Kamniškem porajala že kar nekaj let. Idejo je podprl tudi župan Marjan Šarec. Na šestih tekmah je sodelovalo preko 800 tekmovalcev, skupaj z otroki in mladino pa preko tisoč. Ime Kamnika smo ponesli po celi Sloveniji, Evropi kot tudi širom sveta. Lahko smo ponosni, da v Kamniku tekači delamo s srcem in z dobro voljo. Organizatorji vseh šestih tekem zelo dobro sodelujemo, si pomagamo in svetujemo.«
V svojem nagovoru je tudi župan Marjan Šarec čestital dobitnikom priznanj in plaket ter zatrdil, da podpira idejo o Tekaškem pokalu občine Kamnik. Vse tekme so bile dobro organizirane in obiskane. Kamnik je namreč mesto različnih športov, vse bolj pa na veljavi pridobiva tudi tek po zaslugi Dušana Papeža, ki z organizatorji in njihovimi sodelavci daje srce , da bi tek na Kamniškem dobil domovinsko pravico poleg dvoranskih športov. Pobude o izboljšavah in sodelovanju pa so vsekakor dobrodošle za Občino Kamnik kot tudi za Zavod za turizem in šport .
Sledila je podelitev zasluženih plaket najboljšim trem v skupnem končnem seštevku Tekaškega pokala Občine Kamnik , ki jih je podelil župan Marjan Šarec. V kategoriji mladinci/mladinke je 1. mesto pripadlo Maticu Plazniku in Suzani Orehek, 2. mesto Anžetu Božiču in Sari Jesenko, tretje Aljažu Božiču.
Med člani/članicami sta bila zmagovalca Gašper Bregar in Mojca Flerin. Na 2. in 3. mesto sta se uvrstila Gregor Mlakar in Lado Kveder. Sledili so: Domen Zupan, Franci Volkar, Mirko Janjatovič, Luka Mihelič, Tomo Petek, Denis Sitar, Metod Močnik, Marko Spruk, Franc Malus, Andrej Trojer, Gregor Ferbežar, Roman Hudmal, Simon Razpotnik, Boštjan Eremita.
V kategoriji veterani/veteranke sta zmagala Bojan Kemperl in Justina Koprivšek. Sledila sta mu Franci Teraž in Matjaž Hrastovec. Četrto mesto je zasedel Bojan Galin, ki je prejel posebno priznanje, saj je bil udleženec vseh šestih tekov. Za nagrado mu organizatorji poklanjajo brezplačno startnino na letošnjih tekih. Od 5. – 15. mesta so sledili: Rajko Sršen, Tone Petek, Bojan Kožuh, Lado Urh, Rajko Stevanovič, Brane Povše, Zvone Kemperl, Anton Knavs, Miha Hrovat, Tibor Hren, Drago Koglar. Vsi so prejeli zaslužena priznanja.
Da so tekači lahko tekli, pa so poskrbeli organizatorji tekem, ki so štele za Tekaški pokal. Skupaj s številnimi prostovoljci, ki pomagajo pri izvedbi tekme, se trudijo, da bi tek uspel v zadovoljstvo tekačev in organizatorjev. Brez njih tako uspešnih tekem ne bi bilo!
Brane Golubovič, predsednik Športne zveza Kamnik, je podelil plakete zaslužnim organizatorjem tekem . Za organizacijo 17. gorski tek k Sv. Primožu je plaketo prejel Ivan Urh , za 24. mekinjski kros – Memorial Mira Petka Lado Kveder, za 14. gorski tek na Grintovec – Državno prvenstvo za mladino - WMRA Grand Prix sta bila prejemnika Dušan in Mira Papež, za 7. češnjiški tek - Memorial Zdravka Berlica Rajko Jeglič, za 4. Veronikin tek Grega Zore in Tomo Petek za organizacijo 12. Miklavževega teka.
Ob koncu so udeleženci prisluhnili še predavanju odličnega gorskega tekača Klemna Trilerja. Ob filmu in sliki jih je popeljal po Slovenski planinski poti od Maribora do Ankarana, ki jo je pretekel v rekordnem času 8 dni, 14 ur in 45 minut.
Sledilo je prijetno druženje, kjer so se že utrinjale nove ideje in zamisli ter izzivi tekačev in organizatorjev .
Vabimo vas na 1. tekmo Tekaškega pokala Občine Kamnik v letu 2013, ki bo 30. marca, in sicer na 18. gorski tek k Sv. Primožu. Vabljeni, da se v čim večjem številu udeležujete tekem Tekaškega pokala.