Slovenija, Kamnik z Veliko planino in KGT Papež – ponosni organizator 21. evropskega prvenstva v gorskih tekih in trailu leta 2026

V francoskem Annecyju je minilo 20. evropsko prvenstvo v gorskih tekih in trailu. Za Slovenijo zelo uspešno s tekmovalnega in z organizacijskega vidika, saj so tam razglasili organizatorja evropskega prvenstva leta 2026. Atletska zveza Slovenije, Kamnik in KGT Papež je znova pridobil kandidaturo za organizacijo, za katero se je potegovala tudi prestižna Švica. Kamnik bo osrednje prizorišče prvenstva, teki bodo potekali tudi na Veliko planino.

Slovenija s Kamnikom in Veliko planino je že leta 2017 gostila evropsko prvenstvo, 2010 pa svetovno. Že takrat   so se izkazali kot odličen in odgovoren organizator, kjer niso šteli samo rezultati, ampak tudi človečnost, gostoljubje in srce.

Nad organizacijo prvenstva 2026 bo skupaj z AZS bedela ekipa kot za omenjeni dve prvenstvi pod taktirko Dušana Papeža, predsednika Združenja za gorske teke in podpredsednika AZS, in Toma Šarfa, predsednika Svetovne zveze za gorske teke.

Organizacijo tako velike prireditve smo sprejeli s ponosom in dostojanstvom, a tudi z veliko odgovornostjo …

Mira Papež

Letak