Slovesna zaključna prireditev za Tekaški pokal občine Kamnik 2023 bo 30. januarja

Organizatorji tekem tekaškega pokala občine Kamnik (TPOK) 2023 so na sestanku pri Papež pregledali tekme, pravilnik in točkovanje.

V TPOK 2023 je bilo izvedenih pet tekem: 27. gorski tek k Sv. Primožu – Prvenstvo Slovenije v gorskih tekih za otroške kategorije (KGT Papež - Ivan Urh), 33. mekinjski kros - Memorial Mira Petka (ŠKD Mekinje -Lado Kveder), 1. trail Velika planina (TPD Ultra – Nino Cokan), 2. tek na Bibo planino (ŠD Menina - Zvonko Kemperl). Na veliko veselje tekačev in tudi organizatorjev je ŠD Šmartno ponovno izvedel 20. Miklavžev tek.

Tekači v otroških kategorijah, mladinci/mladinke so imeli možnost udeležbe na štirih tekih, ženske in moške kategorije pa na petih.

Za točkovanje za TPOK 2023 velja: za otroške kategorije in mladinci/mladinke je potrebna udeležba na vsaj dveh tekmah, ženske/moške kategorije pa na treh. Na tekih je bilo tudi veliko število tekačev, mlajših od deset let, kot je določal pravilnik, zato so sprejeli sklep, da bodo dobitniki pokalov od 1.-3. mesta tudi tekači/tekačice od 6-9 let pod kategorijo Učenci 6-9 let in Učenke 6-9let.

Več o točkovanju na: Pokalna razvrstitev - Prijavim.se

Za pokale tekačev in organizatorjev bo poskrbel Zavod za šport in turizem Kamnik. Za praktične nagrade tekačev od 4. do 5. mesta in udeležencev vseh tekov poskrbi Avtoličarstvo, avtokleparstvo Papež d.o.o.

Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj in nagrad bo

30.1.2024 ob 18. uri v OŠ Stranje.

Spoštovani tekači in tekačice,

organizatorji tekem, podporniki in ljubitelji teka,

veselimo se slovesnega druženja.

Organizatorji tekem Tekaškega pokala občine Kamnik 2023