Dvojni šmarnogorski rekord Luka Kovačiča in Timoteja Bečana, podprvakinja mladinka Klara Močnik, Nuša Mali odlična tretja na tekmi svetovnega pokala

Prvi vikend v oktobru je bil v znamenju tekaškega vikenda na Šmarni gori. Nekateri tekači KGT Papež so tekli na obeh tekmah.

V petek so na Rekordu prevladovali tujci. Dosedanji rekord Timoteja Bečana je izenačil Luka Kovačič s časom 11:12. Tako ima Šmarna gora dva slovenska rekorderja, oba iz KGT Papež. Uvrstitve tekačev KGT Papež: 13. David Vogrin, 24. Domen Vogrin, veterani Bojan Galin 40., Rajko Sršen 53. in Anton Knavs 54. Šesta ženska je bila Eva Urbanc, 9. Ivica Žlogar, 10. Urša Trobec in 13. Dragica Cvišić.

Sobotna 44. izvedba gorskega teka pa je štela kot tek za svetovni pokal, za mladinske kategorije pa državno prvenstvo. Med mladinkami si je srebro okrog vratu obesila Klara Močnik. Na različnih razdaljah je teklo 172 domačih in tujih tekačev. Timotej Bečan je po vodstvu na vzponu in spustu z Grmade pritekel na 4. mesto med člani. David Vogrin je bil 16. in Domen Vogrin 22. Odlični veteran Miran Cvet je pritekel kot osmi in postal zmagovalec med veterani MZ. Med veterani M8 je 3. mesto zasedel Bojan Galin, od 5.-8. mesta so sledili Bojan Kožuh, Rajko Sršen in Anton Knaus.

Med članicami je zmagovalne stopničke na 3. mestu pritekla Nuša Mali. Eva Urbanc je z desetim mestom potrdila, da lahko tudi ultra tekačica med najboljšo deseterico. Med veterankami Z7 sta 1. in 2. mesto zasedli Ivica Žlogar in Urša Trobec, med Z8 pa Dragica Cvišić in Boža Meža.

Čestitamo!

Mira Papež

Klara Močnik podprvakinja ŠG Small

Timotej Bečan četrti na ŠG Small

David Vogrin na cilju 1 Small

Miran Cvet osmi na ŠG Small

Nuša Mali tretja na Šmarni gori Small