Zlati Timotej Bečan in bronasta Nuša Mali (KGT Papež) na državnem prvenstvu na Poreznu

Tek s Cerknega na Porezen je štel za jubilejno 30. državno prvenstvo v gorskih tekih v disciplini gor. Prvak Timotej Bečan je zmagal z več kot sedem minut izboljšanim rekordom trase, Nuša Mali pa je bila odlična tretja.

Že šestega naslova državnega prvaka se je veselil Timotej Bečan, ki je traso od Cerknega do vrha (7,8 km in 1300 m višinske razlike) zmogel v 53:39.

»Počutim se kot bi zmagal na svetovnem prvenstvu,« je ves srečen izjavil Bečan. Zadnje čase se je srečeval s težavami na mednarodnih tekmah, tek na Porezen pa je zmogel z lahkotnostjo in odličnim rezultatom. Lanski zmagovalec David Vogrin je bil šesti, Domen Vogrin 12., Bojan Galin 14., Anton Knavs 16. in Rajko Sršen 17.

Pri članicah je bila Nuša Mali bronasta, zadovoljna z nastopom po enoletni prekinitvi zaradi poškodbe. Od 7.- ­8. mesta sta sledili Urša Trobec in Ivica Žlogar, Dragica Cvišić je bila deseta.

Odličnih rezultatov se je veselil tudi predsednik Združenja za gorske teke Dušan Papež, ki je pohvalil tudi odlično organizacijo teka v izvedbi PD Cerkno.

Čestitamo!

Mira Papež

Nuša Mali tretja na Poreznu

Najboljši na Poreznu s prvakom Timotejem Bečanom