Kronometr na Bukovico

Z 9. izvedbo gorskotekaškega kronometra na Bukovico nad Žalcem se je začel dvodnevni tekaški festival v izvedbi ATD Savinjčan. Tek je za mlajše kategorije veljal kot prvenstvo Slovenije in Pokal Slovenije. Za pokal so tekli tudi veterani in veteranke na trasi 1550 metrov s 260 metri višinske razlike k planinskemu domu na Bukovici.

Mladinka Klara Močnik (KGT Papež) je zmagovalne stopničke dosegla kot tretja na državnem prvenstvu in v pokalu.

Za 3 sekunde je absolutno prvo mesto zgrešil veteran Miran Cvet (KGT Papež), sicer prvi v pokalu moški 50 - 59. Tudi veterani 60+ so stali na zmagovalnih stopničkah: 2. mesto Bojan Galin, 3. mesto Bojan Kožuh, od 5.-6. mesta pa Rajko Sršen in Anton Knavs. Med ženskami 50-59 je bila prvouvrščena Urška Trobec, druga pa Ivica Žlogar. Med ženskami 60+ sta bili na 1. mestu Dragica Cvišić in druga Boža Meža.

Sobotni Savinjski K6 trail je štel za državno prvenstvo v kratkem trailu (28 km). To je bila gladiatorska borba. Blato, sneg, veter, mraz, vzponi in vratolomni spusti. Zmagovalne stopničke je po boju za las zgrešila Katja Kegl Vencelj (KGT Papež) s časom 3:14:00. 7. mesto je pritekla neutrudna borka Urška Trobec, ki je dan poprej bila zmagovalka v kronometru.

Čestitamo!

Mira Papež