27. tek k sv. Primožu uspel kljub slabemu vremenu

27. tek k sv. Primožu v izvedbi Ivana Urha in KGT Papež je uspel kljub slabemu vremenu. Že petič je zmagal Timotej Bečan (KGT Papež) s časom 16:08 in drugič Varineja Drašler (ŠD Nanos Podnanos) 19:54.

Na podelitvi priznanj, pokalov in medalj ter bogatih praktičnih in denarnih nagrad je vse prisotne nagovoril Dušan Papež, kot organizator, predsednik Združenja za gorske tek in podpredsednik AZS. Podal je nekaj smernic za letošnjo tekaško sezono, čestital tekačem in se zahvalil organizacijskemu odboru in sponzorjem.

Najmlajši tekači so tekli za Pokal Calcita. Rezultati so šteli za državno prvenstvo in Pokal Slovenije. V kategoriji ml. dečki /ml. deklice sta naziv državnih prvakov dosegla: Lenart Selak in Taja Kravanja, podprvaka Emanuel in Ema Vodovnik, 3. mesto pa Svit Bizant in Neža Mole. Med dečki in deklicami sta bila prvaka Jakob Černe in Kiara Blatnik, podprvaka Anže Heningman in Ema Vodopivec, tretja Svit Leban Jež in Sara Mis. Absolutna zmagovalka med deklicami je bila Neža Pavšič. Prvaka med st. dečki/deklicami sta bila Jan Žiga Novak in Ana Vita Verneker, podprvaka Mathias Mlekuž in Maša Robič, tretja pa Maj Repovž in Zoja Per.

Mladinci od 1. do 3. mesta: Žiga Verneker, Mark Kočar, Matija Maglica in mladinke Sara Bilban, Ana Novak, Klara Močnik.

Tudi cicibani in cicibanke so tekli za Pokal Calcita, med njimi kar pet iz KGT Papež. Najhitrejši ciciban je bil Jurij Karlin, drugi Timon Mis in tretji Tim Zamljen. Sledili so še trije Patriki: Bilban, Kompara, Kemperl in Marcel Hrast. Prva cicibanka, ki je bila tudi najmlajša tekačica, je bila Lija Zamljen, druga pa Tina Slevec (obe KGT Papež). Vsi so razveselili spominskih medalj, najboljši trije pa lepih praktičnih nagrad, ki jih je podelil vzornik Timotej Bečan, naj gorski tekač 2022.

Med člani A je zmagal Timotej Bečan, sledil je Lucijan Zalokar, tretji Matej Letojne. Od 5. do 7. mesta Nejc Uršič, David in Domen Vogrin, 9. Aleš Prelovšek (vsi KGT Papež). Med člani B so si sledili od 1. do 3. mesta Benjamin Žavbi, Boris Vogrinec in Peter Babšek.

Med veterani A je zmagal Simon Alič, sledil mu je Tomo Petek, od 3. do 4. mesta pa Marko Spruk in Franci Sušnik (oba KGT Papež). Med veterani B je zmagal Lado Kveder (ŠKD Mekinje), sledila sta Marko Leban in Aleš Rozman. Tekači KGT Papež: 4. Bojan Galin, 7. Rajko Sršen, 8. Karol Mali, 10. Ivan Urh.

Zmagovalka med članicami je bila Varineja Drašler, sledili sta Anja Mikuž in Ana Vrečar. V kategoriji veteranke sta nastopili dve tekačici: Dragica Cvišić in Tatjana Kožuh (obe KGT Papež).

Na teku je teklo kar 19 tekačev in tekačic KGT Papež v različnih kategorijah.

Ob zaključku so se zahvalili dolgoletnim sponzorjem teka: Avtoličarstvu in avtokleparstvu Papež, Calcitu, Mizarstvu Golob in vsem donatorjem, ki so prispevali lepe praktične nagrade. Brez okrepčevalnice Pri Petru in Petrovega prispevka bi ostali brez čaja in toplo zakurjenega prostora za preoblačenje in podelitev. Zahvaljujemo se tudi gorskim reševalcem, medicinski sestri Katarini za pomoč ter predsedniku KS Kamniška Bistrica. Da si bo oddahnil tudi duša teka Ivan Urh, bo poskrbela tekačica Mojca Koligar, ki je prispevala darilne bone za regeneracijo in sprostitev.

Na koncu so podelili priznanja za Tekaški pokal občine Kamnik za leto 2022. Za udeležbo na treh tekmah so priznanja prejeli: Aleš Prelovšek (KGT Papež), Thuma Polona (Priprave Domžale), David Vogrin (KGT Papež), Sašo Škrbinc in Miran Škrbinc (ŠD Šmartno), Franci Železnik (ŠD Češnjice) in veteranke KGT Papež: Urša Trobec, Ivica Žlogar, Tatjana Kožuh.

Vseh štirih tekov so se udeležili: Miha Schaffer (TK Šmarnogorska naveza) in veterana KGT Papež: Bojan Galin ter Rajko Sršen.

Prejemniki priznanj so bili tudi organizatorji tekem: Ivan Urh (KGT Papež) za 26. tek k sv. Primožu, Nino Cokan (TPD) za 1. kraljevski vzpon na Kamniško sedlo, Zvone Kemperl (ŠD Menina) za 1. tek na Bibo planino in Lado Kveder (ŠKD Mekinje) za izvedbo 32. mekinjskega krosa – memorial Mira Petka.

Prva tekma v Pokalu Slovenije in Tekaškem pokalu Občine Kamnik je minila v zadovoljstvo organizatorjev in tekačev, naslednja tekma v TPOK za leto 2023 bo 27. aprila – 33. mekinjski kros. Vabljeni!

 Vsi rezultati

 

foto 2 start Vegrad Medium Foto Špela Papež Zamljen

foto 4 Timotej Bečan Medium Foto PRIJAVIM.SE

Lija Zamljen najmlajša tekačica na teku

Tim Zamljen proti cilju

foto 1 Cicibani Foto Aleš Zamljen Medium

foto 5 start dečki deklice Foto Aleš Zamljen Medium