Med najboljšimi športniki Občine Kamnik štirje tekači KGT Papež

Med najboljšimi športniki Občine Kamnik štirje tekači KGT Papež: Klara Močnik, Miran Cvet, Mojca Koligar in Timotej Bečan, ki se je edini udeležil slovesne razglasitve. Vsi ostali so bili opravičeno odsotni. 

Klara Močnik je perspektivna gorska tekačica. Na prvenstvu SLO je bila med  st. deklicami dvakratna podprvakinja, dvakrat pa tretja. Na  DP osnovnošolcev je bila druga.  Tekla je tudi med mladinkami  na trejlih in dosegla naziv državne prvakinje in podprvakinje.  Je kategorizirana športnica mladinskega razreda.

Gorski tekač Miran  Cvet je državni prvak med veterani. Zmagal je tri pokalne tekme.  S svojimi dosežki se odlično kosa s člani. Na prvenstvu SLO  Hrastnik  trail je pritekel 3. mesto,  pripomogel je tudi k nazivu ekipnega državnega prvaka in k  zmagovalnim stopničkam  na štafetnih tekih v Italiji.  Da je športnik ekipnega duha, kaže njegovih 10 nastopov za reprezentanco Slovenije, letos 27. mesto  med člani na EP. Je kategoriziran športnik državnega razreda.  

Timotej  Bečan je eden  najboljših gorskih tekačev v  svetovnem merilu. Je zmagovalec Pokala Slovenije in treh pokalnih tekem, državni prvak v disciplini gor-dol in gor. V Romuniji mu je uspelo ubraniti naslov balkanskega prvaka. Na evropskem prvenstvu v  La palmi osvojeno 14. mesto na teku gor in 20. mesto gor/dol sodita med najboljše uvrstitve slovenskih tekačev do sedaj.  7. mesto v svetovnem pokalu je zaključil na Šmarni gori z zmago.  S slovensko štafeto v Italiji so dosegli 1. in 3. mesto.Po izboru Atlet leta pri  AZS  je bil tretji med člani. S svojimi dosežki se kiti z naslovom Naj gorski tekač 2022.  

Mojca Koligar je zmagovalka Pokala Slovenije v gorskih tekih. Je dvakratna  državna prvakinja v teku gor-dol. Na evropskem prvenstvu na otoku LaPalma je pritekla v obeh disciplinah 26. in 27. mesto. Njena paradna disciplina so vertikal teki. Na svetovnem prvenstvu pritekla 10. mesto. Njen vrhunec je zmaga v skupnem seštevku svetovne serije vertikal kilometer. Dosegla je laskavi naziv Naj gorska tekačica 2022.

Čestitamo nagrajencem in jim želimo uspešno sezono 2023.

Mira Papež