Timotej Bečan med velikani četrti na Memorialu Stellina, Pritržnik zmagovalec med U20

Pokal narodov - 34° Challenge Stellina
Veliki Timotej Bečan četrti, Maj Pritržnik zmagovalec med mladinci
Susa, 28.avgust - Le dva slovenska predstavnika Timotej Bečan in mladinec Maj Pritržnik sta sodelovala na 34.izvedbi Challenge Stellina, eni najbolj uglednih tekem gorskih tekačev. Letos je v programu WMRA štela kot Pokal narodov. In vrhunski dosežki obeh. Maj Pritržnik je zmagal med mladinci,  Timotej pa je v dolgi spominski tekmi na partizansko planino predse spustil le velika imena in bil na nehvaležnem četrtem mestu tik ob odru top tri ob spominski slovesnosti.
Američan Joe Gray je prvo ime svetovne lestvice in bivši dvakratni svetovni prvak, Henri Aymonod je aktualni svetovni prvak in drugi s svetovne lestvice. Britanec Richards je bil Bečanova senca že v Collini pred tednom dni. Italijan Andrea Rostan (Atl. Saluzzo), je avgusta zmagal Piz Tri Vertical in bil prvi Italian na uglednem Giir di Mont. Bečan torej piše zgodovino. GRANDE TIMOTEJ pišejo  
Timotej Bečan   Yes! 4. mesto (pa ne že spet) v močni mednarodni konkurenci na Challenge Stellina v Susi  Zaradi dolžine tekme - 14,5 km, +1650 vm - sem raje začel rezervirano. Pod klancem sem bil verjetno okoli 10. mesta, ko pa se je proga postavila pokonci, se je razlika do tistih pred mano začela topiti. Prehiteval sem počasi, a vztrajno. Enega po enega. Bolj kot je bilo strmo, več sem pridobil. Za konec sta sledila še 2 kilometra spusta oziroma ravnine, kjer sem skušal prigristi do 3. mesta, a ni šlo.
Kljub temu, da se me bo počasi prijel vzdevek "večno četrti" (bolje kot 5.  ), sem s časom 1:21:47 kot zadovoljen   Za prvim, Američanom, ki je bil večkrat že svetovni prvak, sem zaostal dobro minuto, za drugim 40, za tretjim pa dobrih 20 sekund.
Sicer pa... Proga Challenge Stellina je ena izmed najlepših, kar sem jih kdaj tekel. Naporna, zahtevna, a izjemno lepa  
14,3 km dolg vzpon s 1630 metri
1 Joe Gray 1h20'36"  
2 Henri Aymonod 1h21'03"  
3 Chris Richards 1h21'24"  
4 Timotej Bečan    
5 Andrea Rostan,
6. Daniel Pattis, 7. Boris Orhlac, 8.Alex Baldaccini. 9 Matteo Edallyn 10 Joe Steward  
 
Zapisal Metod Močnik!
 
Čestitamo