Na Ratitovcu prvaka Slovenije Timotej Bečan in Mojca Koligar

Na Ratitovcu prvaka Slovenije Timotej Bečan in Mojca Koligar, 13 stopničk za KGT Papež v različnih kategorijah, kar 10 za veterane in veteranke

26. gorski tek na Ratitovec, ki je štel tudi na prvenstvo Slovenije v disciplini gor za vse kategorije, je privabil vse najboljše, zato je bila huda konkurenca. A Timotej Bečan je še enkrat postavil nov mejnik. Traso 10,8 kilometra s 1184 metrov višinske razlike je pretekel pod mejo ene ure s časom 59:04. Rekord je izboljšal za minuto in 12 sekund. Drugo mesto je pritekel nekdanji rekorder, sicer že veteran, Miran Cvet. Gašper Bregar je bil znova četrti, David Vogrin sedmi, Nejc Uršič trinajsti. Med članicami je ponovno slavila Mojca Koligar s časom 1,13:47.

Timotej Bečan je povedal: »Z gotovostjo lahko trdim, da je to moja najboljša predstava, odkar se ukvarjam z gorskim tekom in na rezultat sem res ponosen. Plod kvalitetnega trenažnega procesa v zadnjih dveh mesecih se je tokrat pokazal v celoti. Ni mi žal niti za eno prelito kapljico znoja. Vsekakor si želim, da bi bil sposoben še naprej poslušati svoje telo in sprejemati prave odločitve.«

Tudi veteranke premikajo meje: Urša Trobec je dan pred Ratitovcem pretekla 60 km na Kočevskem outdoor festivalu in dosegla odlično 3. mesto, na Ratitovcu pa je bila druga v svoji kategoriji.

Tudi ostali veterani in veteranke v različnih kategorijah so častno zastopali KGT Papež na zmagovalnih stopnicah: prvaki Miran Cvet, Bojan Galin, Dragica Cvišić, podprvaki Franci Teraž, Urša Trobec, David Vogrin, tretjeuvrščeni Bojan Kožuh, Ivica Žlogar, Mirko Janjatovič, Anton Knaus, četrti Rajko Sršen, peti Urban Žitnik in šesti Primož Karlin. Na 3. mestu pa je bila tudi starejša deklica Klara Močnik.

Tako je Dušan Papež kot predsednik Združenja za gorske teke in delegat s ponosom podeljeval medalje in nagrade tudi članom domačega kluba.

Na 5. nočnem teku v Medvodah pa je zmagala Neja Kršinar.

Čestitamo, ponosni smo na vas!

Mira Papež

Ratitovec skupinska Medium

Skupinska Ratitovec Medium

Timotej Bečan na sanjskem teku na Ratitovec Medium