Med najboljšimi športniki občine Kamnik za leto 2021 kar pet tekačev KGT Papež

Na slovesni podelitvi športnikom so plakete prejeli:

med dečki/deklicami Klara Močnik, člani/članicami Timotej Bečan in Nuša Mali, veterani/veterankami Urša Trobec in Miran Cvet.

Čestitamo!

Timotej Bečan

Timotej Bečan je dvakratni državni prvak v gorskem teku, ekipni prvak na teku k sv. Primožu, zmagovalec teka na Šmarno goro. Na mednarodni sceni se ponaša  z nazivom balkanski prvak.  V svetovnem pokalu skupno je bil šesti, izstopa 3. mesto na WMRA Nations cup v Italiji.  Je nosilec naziva Naj gorski tekač 2021. 

Timotej Bečan in Nuša Mali Naj športniki člani. članice

Nuša Mali je perspektivna atletinja, ki se ponaša z naslovom Naj gorska tekačica leta 2021. Na teku na Ratitovec je dosegla  naslov državne prvakinje, na teku gor/dol v Grižah pa podprvakinje.  Z Balkanskega prvenstva v Romuniji se je vrnila z bronasto medaljo. Že junija pa  je prekinila tekmovanja  zaradi poškodbe.

Miran Cvet naj športniki veterani

Miran Cvet je veteran, ki je s svojimi nastopi in ekipnim duhom pripomogel k  odličnim dosežkom pri članih: kot ekipni državni prvak na teku k sv. Primožu, k ekipnemu slovenskemu  uspehu na WMRA Nations cup v Italiji ter štafetnih tekmah v Collini in Morbegnu.  Bil je balkanski ekipni podprvak s 5. mestom posamično.

Urška Trobec

Veteranka Urša Trobec je   državna podprvakinja v gorskih tekih. Na prvenstvu Slovenije na Ratitovec  je bila deseta absolutno med članicami,  na Šmarni gori dvanajsta.  V Primorskih gorskih tekih skupno je bila  odlična druga: od 13 tekov je zmagala kar 7.  Na trailu (34km) je dosegla 46. mesto med 180 tekačicami.

Klara Močnik

Klara Močnik je kategorizirana športnica mladinskega razreda. Na DP v gorskih tekih na Šmarno goro je pritekla odlično 2. mesto med starejšimi deklicami. Tudi v Primorskem pokalu je na treh tekmah (HG vertikal, Hleviše, Colski izziv) osvojila 2. mesto.

Klara Močnik naj športniki dečki deklice