Osem zmagovalnih stopničk za tekače KGT Papež

Bečan, zmagovalec Šmarne gore, Kršinarjeva in Močnikova, državni podprvakinji.

42. tek na Šmarno goro je bil zaradi covid razmer spremenjen v tek gor-dol s startom in ciljem na Rocnu. Timotej Bečan, absolutni zmagovalec, je 11,5 km ter 630 m vzponov in spustov premagal v 48:44:30. Bečan se je dan poprej poizkusil še v Rekordu, in dosegel svoj osebni rekord s časom 11:05. Zmagovalne stopničke so na 3. mestu pripadle Gašperju Bregarju, na odličnem 6. mestu je bil Nejc Uršič, trinajsti pa Urban Žitnik. Med članicami je na bila Tina Klinar peta. Veteran Rajko Sršen je bil deseti, neprekosljivi starejši veteran Bojan Galin pa ponovno prvi. Zmagovalne stopničke so bile tudi za veteranke: zmagala je Urška trobec, tretja pa je bila Ivica Žlogar. Starejša veteranka Boža Meža pa druga.

Za mlajše kategorije je bila tekma tudi državno prvenstvo. Klara Močnik je med starejšimi deklicami dosegla 2. mesto in si pritekla naziv državne podprvakinje.

Novomeški polmaraton je štel za državno prvenstvo. Neja Kršinar je med članicami dosegla 2. mesto s časom 1:17:10, med člani pa Mirko Janjatovič pa deseto (1:21:32).

Čestitamo!

Mira Papež

Neja Kršinar podprvakinja na novomeškem polmaratonu

Najboljša petnajsterica z organizatorji in Dušanom Papežem predsednikom Združenja za gorske teke

Klara Močni državna podprvakinja

Galin Bojan