Odlični vikend dosežki tekačev KGT Papež

Zmagovalna Idrija

V petek sta bila zmagovalca HG vertikal v Idriji Mojca Koligar in Jošt Lapajne. Sobota pa je bila na Prvenstvu Slovenije v kratkem trailu ( 27km) zmagovita za veterana Bojana Galina, ki je na zmagal v kategoriji M60 s časom 3:07:48 in Ivico Žlogar Ž50 s časom 3:32:00. Urša Trobec pa je tekla na Ultra trail, 50 km prekrasne narave, a hudih klancev in zmagala v svoji kategoriji s časom 7:13:05.

Gorski tekači KGT Papež v treh zmagovalnih ekipah na elitni tekmi gorskih štafet v Italiji

Na elitni tekmi 58. štafete v Collini zmagovalna prva ženska ekipa , moška na 2. mestu, druga ženska ekipa pa tretja

Štafetna tekma v Collini je elitna ugledna tekma štafet v gorskih tekih. Prekrasno prizorišče Karnijskih Alp, Monte Coglians, in zgodovina 58. izvedbe je slovenskim gorskim tekačem še posebno ljuba in tudi častna. Italijani z vso spoštljivostjo sprejemajo slovenske gorske tekače od znamenitih bratov Urh in Francija Teraža dalje do priljubljenih in spoštovanih Kosoveljev in Lucije Krkoč. Slovenija je od leta 2004 pritekla devet štafetnih zmag, moška štafeta je bila 2011 prva. Kot vsa leta doslej je bil vodja ekipe Edvin Kosovelj.

Na zmagovalnem odru 58. štafete v Collini v Italiji   so stale kar tri ekipe slovenskih gorskih tekačev. Ženska štafeta v postavi Mojca Koligar (KGT Papež), Petra Tratnik in Ana Čufer so zmagale pred Čehinjami. Koligarjeva je začela daleč najhitreje (38:14), imela je 13. čas absolutno v moški konkurenci. Tratnikova je v drugi predaji prednost še povečala. Čufarjeva, specialistka za spust, pa je še potrdila zmago slovenske ekipa. Tretja pa je bila tudi slovenska štafeta (Varineja Drašler, Jasmina Munih in Tina Kozjek).

Moška štafeta je bila druga: štafetni tek je začel Timotej Bečan (KGT Papež), drugo predajo prevzel Jošt Lapajne (KGT Papež), tretjo navzdol pa Matic Plaznik. Bečan je 4,5 km in 740m višinske razlike pretekel kot tretji s časom 31:18. Jošt Lapajne pa je v plezalni etapi čez steno (3,8km, 400 višinskih metrov gor in 230m dol) postavil drugi najboljši čas.

Druga slovenska štafeta ( Miran Cvet, Gašper Bregar (oba KGT Papež), Marko Tratnik) je bila peta, Bregar je pritekel navzdol s časom 17:19 kot odlični peti.

Uspeha se je veselila vsa slovenska ekipa z vodjem Edvinom Kosoveljem , novinarjem Venčeslavom Japljem in Dušanom Papežem, predsednikom Združenja za gorske teke.

Čestitamo!

Mira Papež

Collina skupinska Small

20210822 152205 Small