Med najboljšimi športniki Občine Kamnik za leto 2020 tudi trije tekači KGT Papež

V mekinjskem samostanu je potekala podelitev najboljšim športnikom Občine Kamnik za leto 2020. Med izbranci so bili tudi Timotej Bečan in Neja Kršinar med člani/članicami, med veterani pa Miran Cvet. Prireditve, ki je potekala po kriterijih priporočil NIJZ, se je udeležila le Neja Kršinar, Timotej in Miran sta bila opravičeno odsotna.

Timotej Bečan – predlagatelj: Klub gorskih tekačev Papež

Gorski tekač Timotej Bečan je na 41. teku na Šmarno goro je prepričljivo osvojil nov naslov državnega prvaka.  Ponaša se z rekordom teka iz  Krme na Triglav (1 ura in 26 minut).

Na stadionskih stezah je bil med člani dvakrat državni prvak na 3000 m in dvakrat bronasti na 5000 m. Je nosilec laskavega naziva Naj gorski tekač 2020.

Izven meja je na štafetnem tekmovanju Trofeo Vanoni dosegel najboljši čas: slovenska štafeta pa je pritekla 6. mesto. Blestel je tudi na italijanskih klasikah, osmi je bil na PizTriVertikal.

 Neja Kršinar – predlagatelj: Klub gorskih tekačev Papež

Neja Kršinar je perspektivna atletinja: državna prvakinja na 3000m in podprvakinja na 3000 in 5000m. Tudi v cestnem teku na 10 km je med 130 tekačicami dosegla naziv državne prvakinje. Na novomeškem polmaratonu na 21 km se je okitila z naslovom državne prvakinje in dosegla rekord proge s časom 1:16:57.

Višek je dosegla s 34. mestom med članicami na maratonu v Valenciji. Popravila je svoj osebni rekord in tako postala tretja najhitrejša slovenska maratonka vseh časov.

Miran Cvet – predlagatelj: Klub gorskih tekačev Papež

Gorski tekač Miran Cvet teče v veteranski kategoriji, a je na državnem prvenstvu  na 41. teku na Šmarno goro navdušil s 7. mestom v mednarodni članski konkurenci. Kot drugi Slovenec je dosegel naziv državni podprvak v članski kategoriji.

Več o prireditvi na kamnik.info

Iskrene čestitke dobitnikom priznanj, ponosni smo na vas.

Mira Papež

Veteran Miran Cvet državni podprvak

Timotej Bečan državni prvak