Vabilo - Potopisno predavanje ozemlje Patagonije

KGT Papež vabi v torek, 3. 3. 2020, ob 18. uri v OŠ Stranje, na potopisno predavanje, kjer nas bo Tomo Šarf "odpeljal" v Južno Ameriko - ozemlje Patagonije.
 
Patagonija je ozemlje na jugu Južne Amerike, ki obsega južne predele Argentine in Čila, Tomo pa nam bo s sliko in besedo predstavil področje med Barilochejem in Ognjeno zemljo. Bariloche (San Carlos de Bariloche) je mesto v argentinski provinci Rio Negro, Ognjena zemlja (špansko Tierra del Fuego) pa je otočje na skrajnem jugu Južne Amerike.
 
Tomo Šarf, dolgoletni organizator gorskotekaških prireditev na Šmarni gori, bil je predsednik odbora za gorske teke pri AZS in je že dolga leta eden izmed vodilnih oseb v gorskih tekih, trenutno sekretar, WMRA (svetovno združenje za GT pri Atletski federaciji), s potopisnimi predavanji že gostoval dvakrat, prvič je pripravil predavanje s potovanja po Aljaski, drugič pa je predstavil osrednji del ZDA – med Denverjem in Las Vegasom, kjer je prečil Skalno gorovje in obiskal nekaj najbolj poznanih nacionalnih parkov.