Slovesni zaključni zbor Kluba gorskih tekačev Papež

Decembra je v OŠ Stranje potekal slovesni zaključek za tekače KGT Papež. Dušan Papež, predsednik kluba, je v uvodnem nagovoru pohvalil sezono kot zelo uspešno. Pred uradnim delom je svoje vtise s teka na Elbrus in priprave nanj s predavanjem popestril tekač Bojan Ambrožič.

Mira Papež je nato najprej podala poročilo o sezoni (priloga).

Sledile so podelitve najboljšim v skupnem seštevku Pokala Slovenije v gorskih tekih ( Češnjiški tek, Vzpon na Golte, Tek na Grintovec in Tek na Šmarno goro , Podbrdo, kronometer Bukovica). Vsi nagrajenci od 1.-3. mesta so prejeli lepe nagrade iz tekaške kolekcije glede na uvrstitev, spominski koledar in spominsko majico.

Zmagovalca Pokala sta Timotej Bečan med člani in Metod Bregar med ml. veterani.

2. mesto so zasedli : Tina Klinar (članice), Gašper Bregar (člani), Urška Trobec (ml. veteranka) , Miran Cvet (ml. veterani), Aleš Prelovšek (st. dečki), Viktorija Dolinšek (deklice).3. mesto pa je pripadlo Niku Romšaku (dečki) in Leonu Pešovski Bužanu (ml. dečki). V deseterici najboljših v različnih kategorijah so še: Mojca Koligar, Špela Zupan, Jasmina Jelovšek, Neža Žagar, Luka Petek, Nejc Petek, Izak Poljanšek, Nejc Uršič, Rok Sušnik, Domen Avbelj, Tine Habjan, Luka Mihelič, Nejc Kuhar, Aljaž Božič, Dušan Globočnik, Sindi Trpin.

Izjemne rezultate pa so dosegali tudi v drugih disciplinah doma in v tujini , kot so vertikal km, sky race, ultra trail, stadionska atletika, tek po stopnicah, za kar so prejeli priznanja in nagrade za posebne dosežke: Domen Avbelj, Bojan Ambrožič, Timotej Bečan, Metod Bregar, Gašper Bregar, Miran Cvet, Ana Čufer, Mirko Janjatovič, Jasmina Jelovšek, Jasmina Klančnik, Mojca Koligar, Luka Kovačič, Neja Kršinar, Luka Mihelič, Matjaž Mikloša, Rok Sušnik, Nejc Uršič, Franci Teraž. Za odlično organizacijo teka k Sv. Primožu je priznanje prejel tudi Ivan Urh, portal Prijavim.se (Petra in Frane Kranjec) pa za redno spremljanje in dokumentiranje gorskega teka. Vsi ostali tekači pa so prejeli lepe praktične nagrade in koledar.

Zbrane je predsednik seznanil s koledarjem tekov za prihodnje leto, pregledali pa so tudi finančno delovanje kluba.

Ob koncu je sledila pogostitev in prijetno druženje ter kovanje načrtov za prihodnjo sezono.

Mira Papež

KGT Papez 2018 8696 Small

KGT Papez 2018 8702 Small

KGT Papez 2018 8710 Small

KGT Papez 2018 8721 Small