Na slovesni razglasitvi najboljših gorskih tekačev v Železnikih

Na slovesni razglasitvi najboljših gorskih tekačev v Železnikih kar 11 tekačev KGT Papež, KGT Papež ekipni državni prvak, Dušan Papež, dobitnik priznanja za organizacijo teka na Grintovec
V Železnikih so na slovesni prireditvi podelili priznanja najuspešnejšim gorskim tekačem sezone 2018. Timotej Bečan (KGT Papež), letošnji dobitnik laskavega priznanja AZS Naj atlet za 3. mesto med mlajšimi člani je Naj gorski tekač 2018: kot državni prvak, zmagovalec Pokala, dobitnik Super pokala, večkratni rekorder, reprezentant ( EP – 13.m., SP - 24.m.).
Pokale za izjemne dosežke so prejeli še trije tekači KGT Papež: Mojca Koligar in Miran Cvet za prestižni naslov svetovnih veteranskih prvakov in Luka Kovačič za vrhunske rezultate v disciplini vertikal kilometer ( Planica 400, Vertikal Storžič, Limone v Italiji).
Super pokal Slovenije v gorskih tekih je bil v članski konkurenci v popolni lasti tekačev KGT Papež : zmagovalec Timotej Bečan, drugi Miran Cvet, tretji Gašper Bregar, tretja je bila tudi članica Tina Klinar.
KGT Papež je ekipni državni prvak za leto 2018.
Dušan Papež, predsednik kluba, pa je prejel tudi priznanje za odlično organizacijo teka na Grintovec.
V skupnem seštevku Pokala Slovenije (šteje 6 tekem) so tekači KGT Papež prejeli pokale za odlične uvrstitve od 1. – 3. mesta. Zmagovalca Pokala sta Timotej Bečan med člani in Metod Bregar med ml. veterani. 2. mesto so zasedli : Tina Klinar (članice), Gašper Bregar (člani), Urška Trobec (ml. veteranka) , Aleš Prelovšek (st. dečki), Viktorija Dolinšek (deklice). 3.mesto pa je pripadlo Niku Romšaku (dečki) in Leonu Pešovski Bužanu (ml. dečki).
Dušan Papež, predsednik Združenja za gorske teke, je v uvodnem nagovoru v analizi sezone 2018 najprej predstavil delo članov Združenja, ki so vpeljali kar nekaj novosti ter smernice in koledar tekem za sezono 2019.

» S tekmovalno sezono sem zelo zadovoljen, današnja številna priznanja so tehten dokaz. Pohvalil pa bi tudi organizatorje tekem, saj je organizacija gorsko-tekaških tekem zelo zahtevna.

Seveda pa sem izjemno zadovoljen z dosežki tekačev KGT Papež , ki kažejo na kvalitetno, sistematično in trdo delo tako tekačev kot kluba samega.«
Mira Papež

Dušan Papež predsednik Združenja za gorske teke in Timotej Bečan Naj gorski tekač 2018