Tekači KGT Papež odlični na Ljubljanskem maratonu

Tekači KGT Papež odlični tudi na 21-km preizkušnji na Ljubljanskem maratonu: Neja Kršinar, zmagovalka in državna prvakinja, Timotej Bečan odlični peti

Neja Kršinar (KGT Papež) in Rok Puhar sta zmagovalca polmaratonske razdalje Volkswagen 23. Ljubljanskega maratona, ki je štela za naslov državnega prvaka. Puhar je 21-kilometrsko razdaljo pretekel v času 1:07:20, Kršinarjeva pa v 1:17:47. Gorski tekač Timotej Bečan pa je bil s časom 1:10:39 odlični peti.

Na 21-kilometrski razdalji je v ženski konkurenci zmagala Neja Kršinar  s časom 1:17:47. Neja je odtekla zelo dober čas, a kljub temu ni bila zadovoljna s svojim tekom. "Nisem prvič tekla v dežju. Ni se mi zdelo, da bi drselo, pa tudi vetra ni bilo. Vem, da sem bolje pripravljena., zato sem pričakovala boljši tek. Ljubljanski polmaraton ni med najlažjimi," je povedala državna prvakinja v polmaratonu, ki lansko zmagovalko Madžarko Fruzsino Dr. Bakonyi, ugnala za dobro minuto in pol. 

10-km preizkušnje sem se kot rekreativka udeležila tudi sama: zato poklon in iskrene čestitke polmaratoncema za izjemen dosežek!

Mira Papež