Timotej Bečan ( KGT Papež) in mladinka Nuša Mali (AK Domžale) odlična 24. na SP v Andori

34. svetovno  prvenstvo v gorskih tekih v Andori je bilo v znamenju  afriških tekačev. Start  teka je bil v Canillo (1515 m), cilj 11,8 km dolge članske trase pa vrh smučišč 2430 metrov. 
Timotej Bečan (KGT Papež), najboljši Slovenec in eden najmlajših v  močni članski konkurenci,  je s  24. mestom pritekel najboljšo slovensko uvrstitev v zadnjih petih letih. Bečan je na 11,9 kilometra dolgi trasi s 1030 metri višinske razlike za ugandskim zmagovalcem zaostal 6:11 minute, ob veliki prednosti najboljših. Kljub krčem  je Bečan po tekmi zadovoljen izjavil,   da je bila izredno težka tekma, a ena  lepših. Tekmo je končal kot petnajsti Evropejec, bil je hitrejši od vseh Avstrijcev, Čehov, premagal je znanega Britanca Andrewa Dauglasa, Pred njim so bili štirje Italijani, po trije Norvežani in Francozi, ¬ki so evropske tekaške velesile.
Miran Cvet ( KGT Papež) s 43. mestom  sicer ni ponovil odličnega dosežka izpred dveh let; bil pa je hitrejši od večkratnega evropskega prvaka in starega znanca s slovenskih tekov Turka Ahmeta Arslana (48.). Gašper Bregar ( KGT Papež), ki na  SP  neprekinjeno nastopa  že devet let, je bil 65. Slovenija je bila ekipno med 25 reprezentancami v zlati sredini (13. mesto).  
Tudi mladinsko traso je zaznamovala visoka nadmorska višina, start je bil na 1940 m,  cilj na 2430 m.  Domen Avbelj ( KGT Papež) je bil 63. 
Kamničanka Nuša Mali (AK Domžale) je pritekla odlično 24. mesto. Z ostalimi mladinkami je potrdila obetavno  mladinsko  ekipo, ki je bila med najmlajšimi reprezentancami na prvenstvu. 
Čestitamo!
 
Mira Papež