Podeljena priznanja najboljšim kamniškim športnikom leta 2017

Podeljena priznanja najboljšim  kamniškim  športnikom  leta 2017, med njimi tudi petim tekačem KGT Papež; istočasno pa je v Cankarjevem domu na 12. festivalu gorniškega filma potekala projekcija igrano-dokumentarnega filma Po stezi pastirjev in tekačev.
V dvorani Doma kulture Kamnik je v ponedeljek, 26. februarja, potekala podelitev priznanj najboljšim kamniškim športnikom, športnim ekipam in športnim delavcem v letu 2017. med dobitniki priznanj je bilo kar pet tekačev KGT Papež. 
V kategoriji dečki do 15 let je prejel priznanje Izak Poljanšek.
Izak je v letu 2017 postal državni prvak v disciplini gor-dol na teku na Češnjicah, državni podprvak v disciplini gor na Krvavec in Pokalni zmagovalec v gorskih tekih pri dečkih. Je tudi zmagovalec  v skupnem seštevku Tekaškega pokala Občine Kamnik.
V kategoriji veterani / veteranke nad 45 let  sta bila prejemnika Miran Cvet in Urša Trobec.
Miran Cvet je kot reprezentant Slovenije  na evropskem prvenstvu v gorskem teku na Veliko planino dosegel odlično 21. mesto. V svetovnem pokalu v gorskem teku je v skupnem seštevku dosegel 10. mesto. Je zmagovalec Pokala Slovenije v gorskih tekih med veterani. Na državnem prvenstvu na Krvavec je bil državni prvak, v Češnjicah pa državni podprvak. Že drugo leto ponosno nosi naziv Naj gorski tekač leta 2017.
Urša Trobec je v kategoriji veterank v Pokalu Slovenije v gorskih tekih v skupnem seštevku dosegla 2. mesto z udeležbo na vseh petih tekmah. Na državnem veteranskem prvenstvu na Ratitovec je v disciplini navkreber  dosegla naziv državne podprvakinje. Na svetovnem prvenstvu veteranov na Slovaškem je dosegla odlično 8. mesto.
V kategoriji člani/članice sta  priznanje prejela Gašper Bregar in Mojca Koligar. 
Gašper Bregar je kot reprezentant Slovenije nastopil na evropskem prvenstvu v gorskem teku na Veliko planino in svetovnem prvenstvu v Italiji. Bil je zmagovalec med člani v Pokalu Slovenije v gorskih tekih, na državnem prvenstvu na Krvavec je dosegel 3. mesto, v  Češnjicah pa naziv državnega prvaka. Na državnem prvenstvu v gorskih štafetah je bil član zlate štafete.
Mojca Koligar je bila članica  reprezentance Slovenije na evropskem prvenstvu v gorskih tekih na Veliko planino in na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu v Italiji, kjer je dosegla 19. mesto. V Pokalu Slovenije v gorskih tekih je bila v skupnem seštevku zmagovalka med članicami. Na državnem prvenstvu na Krvavec in v Češnjicah si je pritekla 2. mesto, na državnem prvenstvu v gorskem maratonu v Podbrdu pa 3. S svojimi odličnimi nastopi si je pridobila naziv Naj gorska tekačica leta 2017.
Čestitamo vsem dobitnikom priznanj.
Mira Papež 
Izak Poljanšek dobitnik priznanjaGašper Bregar in Mojca Koligar dobitnika priznanj med člani in članicamiVeterani in veteranke nad 45 let Urša trobec in Miran Cvet