Dušan in Mira Papež, organizatorja evropskega prvenstva 2017 na Veliko planino

Dušan in Mira Papež, organizatorja evropskega prvenstva 2017 na Veliko planino, sta ob zanosni podpori slovenskih navijačev s ponosom in dostojanstvom prejela zastavo evropske zveze
Na tehnično in fizično zelo zahtevni progi na evropskem prvenstvu v italijanskem Arcu so se pomerili tekači iz 26 držav. Krožna proga je potekala po stopnicah na grajsko vzpetino , asfaltu in gozdnih poteh , dež na vsakem startu je močil podlago. Slovenski reprezentanti so tekli v mejah pričakovanega, saj je bila ekipa okrnjena zaradi minulega svetovnega prvenstva v gorskem maratonu v Podbrdu in poškodb. Gašper Bregar, tekač KGT Papež, je z uvrstitvijo v prvo polovico izpolnil pričakovanja.
Dušan Papež je na EP nastopal v dvojni vlogi: kot vodja slovenske reprezentance in kot častni prireditelj evropskega prvenstva 2017 na Veliko planino.
» Z ženo Miro sva ob navdušeni podpori slovenskih navijačev s ponosom in dostojanstveno sprejela zastavo evropske zveze, obenem pa tudi z velikim spoštovanjem in odgovornostjo do organizacije tako pomembne prireditve. Z izkušnjami svetovnega prvenstva iz leta 2010, z vsemi predanimi, izkušenimi in usposobljenimi prostovoljci, s pomočjo moje družine, sponzorjev in donatorjev, verjamem, da bomo izpeljali prireditev na visokem nivoju in častno ponesli ime Kamnika in Slovenije v svet« je izjavil Papež.

Predstavitev EP 2017 na veliko planino na evropskem prvenstvu v Italiji1