Timotej Bečan tretji in Nejc Uršič četrti

Timotej Bečan tretji in Nejc Uršič četrti (oba KGT Papež), najboljša Slovenca na 40. teku na Šmarno goro, Bečan šesti v končni uvrstitvi svetovnega pokala

Na jubilejni 40. tekmi na Šmarno goro, ki je bilo tudi finale svetovnega pokala   WMRA, je sodelovalo 210 tekačev. Od tega 51 mladih na krajših razdaljah ter 33 tekačic in 128 tekačev na 10 km progi. Timotej Bečan, najboljši Slovenec, je pritekel na cilj za Eritrejcema s časom 43:19. Enajsto mesto absolutno je dosegel klubski tekač Miran Cvet, Gašper Bregar 16., 45. Urban Žitnik, 47. Metod Bregar, 82. Bojan Kožuh, 99. Vidak Petrić. Med članicami je bila Tina Klinar 12., Urška Trobec 22, Jasmina Jelovšek 24.

10-km progo je premagalo tudi 15mladincev in 7 mladink. Nejc Uršič je v kategoriji kljub poškodbi dosegel odlično 4. mesto kot prvi Slovenec. Aleš Prelovšek je bil 12, mladinka Ana Bohinc pa peta. Nik Romšak je bil deveti med starejšimi dečki.

Tekma je bila tudi finale svetovnega prvenstva WMRA. Zmagovalec svetovnega pokala Andrew Dauglas je na Šmarni gori tekmi zaostal za Bečanom. Timotej Bečan je skupno šesti, kar je po enajstih letih prva slovenska uvrstitev v deseterico najboljših na svetu.

Čestitamo!

Mira Papež

Nejc Uršič ŠM SmallMiran Cvet drugi najboljši