Tekači KGT Papež v tednu pritekli 11 zmagovalnih stopničk tako doma kot v tujini

Odlični nastopi slovenskih štafet na 57. Staffetta 3 Rifugi / Štafeti treh koč v Italiji, med najboljšimi deset tekačev iz KGT Papež

Slovenski moški štafeti Slovenija B (Miran Cvet, Mitja Kosovelj, Gašper Bregar, vsi KGT Papež) in Slovenija A (Timotej Bečan, Luka Kovačič, ( oba KGT Papež),   Matic Plaznik) sta na eni najbolj uglednih štafetnih tekem v Italiji stali na zmagovalnih stopničkah kot druga in tretja štafeta. Tudi ženska trojka (Mojca Koligar, Ana Čufer (obe KGT Papež), Barbara Trunkelj) je stala na zmagovalnih stopničkah kot druga. Ob rekordni udeležbi 140 štafet sta se tudi drugi dve slovenski štafeti uvrstili med deseterico. Ženska Slovenija B (Tina Klinar, Varineja Drašler, Tina Kozjek) je bila šesta in moška Slovenija C (Simon Alič, Jošt Lapajne, Luka Kovačič) deveta.

Na 14.mednarodnem mladinskem pokalu v Susi v Italiji je v kategoriji U18 nastopilo pet mladih atletov. Ekipa, v kateri je tekel tudi Aleš Prelovšek ( KGT Papež) je pritekla sedmo mesto, kar je tudi eden boljših dosežkov zadnjih let.

V Rušah, na 1. državnem prvenstvu v trail teku ( 53km), Marjan Zupančič in Katja Kegl Vencelj državna podprvaka , Urša Trobec četrta, na 17-km preizkušnji zmagovalca Cvet in Koligar ( vsi KGT Papež )

Katja Kegl Vencelj in Marjan Zupančič sta 53km in 2700m višinske razlike pretekla kot druga in se okitila z nazivom državnih podprvakov.

V okviru Pohorje Ultra Trail sta bila na 17 km progi najhitrejša Miran Cvet in Mojca Koligar ( oba KGT Papež).

Z organizacijo teka in rezultati tekačev je bil zelo zadovoljen tudi Dušan Papež, predsednik Združenja za gorske teke, ki je veliko pripomogel, da so ultra trail teki dobili svoje mesto pod okriljem AZS, zato je bilo možno izvesti 1. tekmo za državno prvenstvo.

Čestitamo, ponosni smo na vas.

Mira Papež

Najboljše tekačice ultra traila s podeljevalcem Dušanom Papežem

Susa Aleš Prelovšek Small