×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 251

Informacije za navijače, spremljevalce in obiskovalce 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino

Spremljevalci in obiskovalci prireditev in tekem 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino,
začenja se 16. evropsko prvenstvo v gorskih tekih na Veliko planino. Veseli bomo, če se boste spremljevalnih dogodkov in tekmovanj v čim večjem številu udeležili tudi sami, da pa bi vse skupaj potekalo čim bolj nemoteno in varno, pa vas želimo seznaniti z nekaterimi podrobnostmi in koristnimi informacijami.


Slovesno odprtje EP na Stadionu prijateljstva v Mekinjah

V petek, 7. 7. 2017, bo ob 18.00 na Stadionu prijateljstva v Mekinjah slovesno odprtje evropskega prvenstva z mimohodom reprezentanc.
Vabimo vas, da na dogodek pridete peš oziroma parkirate kje v bližnji okoli na javnih parkiriščih v Kamniku ali pri Kulturnem domu Kamnik, kajti ob samem stadionu bo parkiranje omejeno ali celo nemogoče.
Ogled sobotnih tekem

Ogled sobotnih tekem

V soboto, 8. 7. 2017, vas v dopoldanskem času vljudno in v čim večjem številu na starte posameznih tekov po kategorijah, ki se bodo zvrstili po sledečem vrstnem redu:
• ob 7.30: start Open race v Eko resortu
• ob 10.00 start mladink na Kisovcu
• ob 10.00: start mladincev pri Prelesnikovi domačiji – Prelesje pod sv. Primožem
• ob 10.45 start članic pri Prelesnikovi domačiji – Prelesje pod sv. Primožem
• ob 11.15: start člani v Eko resortu

Spremljanje tekem in navijanje ob progi

Seveda ste vabljeni, da tekače spodbujate tudi ob progi, obenem pa vas prosimo, da na celotni trasi proge dosledno upoštevate navodila redarjev in varnostnikov, v času tekmovanja pa predvsem na noben način ne ovirate tekačev pri teku.

Cesta od Stahovice proti Svetemu Primožu bo v času tekmovanja zaprta za ves promet, parkiranje ob omenjeni cesti pa ne bo mogoče oz. dovoljeno, zato vam svetujemo, da pridete pravočasno, svoja vozila pa parkirate v Stahovici oz. njeni bližnji okolici.

Vožnja z nihalko

Nihalka bo na Veliko planino za obiskovalce vozila po običajnem voznem redu oz. bo za potrebe prevoza spremljevalnih ekip, novinarjev in organizatorjev tekmovanja začela z obratovanjem že prej. Naj pa vas ob tem opozorimo, da bodo imeli akreditirani obiskovalci (člani reprezentanc, novinarji, organizatorji …) pri vstopu in vožnji z nihalko ter sedežnico prednost pred obiskovalci, zato vam priporočamo, da se na Veliko planino odpravite dovolj zgodaj.

Dostopi prek Kranjskega raka

Na Veliko planino lahko pridete tudi z avtom preko Kranjskega raka ter parkirate na urejenih parkiriščih, nato pa se peš povzpnete na vrh Velike planine.

Zapore cest

Prosimo upoštevajte, da bo glavna cesta Godič – Stahovica, od Eko resorta do križišča v Kamniško Bistrico v Stahovici, v času startov Open race in članov zaprta.
Predvideni sta dve kratkotrajni cestni zapori v trajanju kakih 15. minut, in sicer od 7.30 do 7.45 ter med 11.15 do 11.30.

Svečana razglasitev rezultatov in podelitev medalj v Eko resortu

V soboto, 8. 7. 2017, pa ste ob 18. uri vljudno vabljeni na zaključno prireditev ter svečano razglasitev in podelitev medalj najboljšim tekačem, ki bo potekala v Eko resortu pod Veliko planino.

Želimo si, da dan mine brez nevšečnosti, v zadovoljstvo tekačev, vas navijačev in spremljevalcev ter organizatorjev prireditve, zato vas še enkrat lepo prosimo, da ob progi in prizoriščih upoštevate navodila redarjev in varnostnikov.