20. gorski tek na Grintovec še zadnjič v organizaciji KGT Papež

  1. gorski tek na Grintovec še zadnjič v organizaciji KGT Papež, pričakuje se rekordna udeležba najboljših domačih in tujih gorskih tekačev

 

  1. julija se obeta velik praznik bistriške doline, ko bo KGT Papež še zadnjič organiziral že 20. gorski tek na Grintovec. Ekstremni tek na 2558 m visoki Grintovec (višinska razlika 1959 m, 9,8 km) je večni izziv tako tekačem kot organizatorju. Limit ostaja dve uri in pol zaradi varnosti in spoštljivosti do zahtevne proge. Tekači (16 kategorij) bodo tekli na različno dolgih progah. Start vseh bo na Piknik centru pri Jurju ob 9. uri, kjer bo ob 15. uri slovesna razglasitev rezultatov.

Nujne so predprijave preko spletne strani http://prijavim.se do 25.7. Štartnina za krajše proge je 5 €, za daljšo 20 €, na dan tekme 30 €.

Izjemno zahtevna prireditev zahteva tudi velik finančni vložek za organizacijo od oglaševanja, timing službe, novinarjev, okrepčevalnic, fotografov itd., za kar gre zahvala sponzorjem in donatorjem. Le-ti tudi pripomorejo, da vsak udeleženec prejme priznanje, spominsko darilo, bon za prehrano, najhitrejši trije iz vsake kategorije pa medalje in pokale ter bogate praktične nagrade. Bogate denarne nagrade čakajo tudi prvih 10 moških in 5 žensk absolutno v znesku 3750 €.

 

Dušan Papež, organizator in vodja tekmovanja: »Tekma za Pokal Slovenije v gorskih tekih, državno prvenstvo za otroške kategorije in 4. tekma za TPOK, ostaja tudi mednarodni tek. Pričakujemo rekordno udeležbo tekačev iz številnih držav sveta, Grintovške strmine pa mamijo tudi slovenske odlične kralje višin. Vsak si želi spopasti s častitljivim očakom in 2000 m višinske razlike, saj letos zaključujemo z organizacijo teka. Brez nesebične pomoči 200 prostovoljcev od gorskih reševalcev, zdravniške službe, gasilcev, redarjev, civilne zaščite, prijavne službe in časomerilcev ter drugih nepogrešljivih grintovškega ekstrema ni mogoče izvesti. Tek na Grintovec je znan ne samo zaradi izredne težavnosti, ampak tudi zaradi domačnosti in srčnosti številnih pomočnikov, ki so tek vzeli za svojega. Veliko življenjskih zgodb je v zakulisju dvajsetih organizacij, lepih in grenkih, predvsem pa srčnih in za vse nas, ki smo bili del Grintovca, nepozabnih in neponovljivih.

 

Zato z veseljem še zadnjič vabim tekače, pohodnike, navijače na izjemen športni dogodek z udeležbo najboljših tekačev sveta.«

Mira Papež