Natisni to stran

Tekači KGT Papež odlični na finalni tekmi svetovnega pokala

Tekači KGT Papež odlični na finalni tekmi svetovnega pokala: v hudi konkurenci tekačev iz 14 držav najhitrejša Slovenca Timotej Bečan (7.) in Miran Cvet (9.), za Aleša Prelovška zmagovalne stopničke na 2. mestu

Timotej Bečan s sedmim in Miran Cvet z devetim mestom sta bila najboljša Slovenca na finalni tekmi jubilejne dvajsete sezone svetovnega pokala na Šmarni gori med 205 tekači iz 14 držav.

Norvežan Johan Bugge (42:33) je zmagal drugič zapored. Timotej Bečan je s časom 44:23 za skoraj tri minute izboljšal lanski dosežek. Navdušen nad zelo uspešno sezono je vesel povedal: » Konkurenca je bila močna. Izziv mi je bil, da sem hitrejši kot lani. V začetku leta bi tako sezono lahko le sanjal.«

Tudi veteran svetovnega slovesa Miran Cvet (45:07) je bil  zelo zadovoljen z 9. mestom. O močni konkurenci priča 17. mesto Gašperja Bregarja , ki je za dvakratnim zmagovalcem Šmarne gore Eritrejcem Tekleyem ( tudi kraljem Grintovca) zaostal le štiri mesta.

V pokalni razvrstitvi je med člani Božič dosegel 36. mesto, Razpotnik 43., Dolinšek 55., ml. veteran Bregar deveto in veteran Sršen deseto. Na 5. in 6. mesto sta se uvrstila mladinca Rok Sušnik in Domen Avbelj, Nejc Uršič je bil osmi. V kategoriji dečki/deklice sta 4. mesto zasedla Nik Romšak in Viki Dolinšek, ml. dečka Leon Pešovski Bužan 7. in Nejc Bregar Šipek 13. mesto.

Med st. dečki se je na zmagovalne stopničke na 2. mestu povzpel Aleš Prelovšek.

Čestitamo!

Miran Cvet